גלוטן ולקטוז

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

01/03/2009 | 18:43 | מאת: יונית

היי, 1. צליאק- האם זה בסדר להיות בדיאטת גלוטן (ללא גלוטן) לפני בדיקות הדם ולפני בדיקת הקולונוסקופיה/אנדוסקופיה או שהתוצאות יצאו לא אמינות? 2. לקטוז- אותה שאלה לגבי לקטוז- האם זה בסדר להיות בדיאטה ללא כל לקטוז לפני מבחן הנשיפה?

05/03/2009 | 13:04 | מאת: ד"ר אייל גל

זה שונה. לפני שמבצעים בדיקה לאבחון צליאק חשוב לא להיות בדיאטה דלת גלוטן לפחות כמה חודשים מכיוון שזה עלול לשנות את תוצאת הבדיקות. במקרה של אי סבילות ללקטוז ניתן לשמור על דיאטה דלת לקטוז גם לפני הבדיקה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול