טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

21/02/2009 | 20:39 | מאת: ליהי

ד"ר שלום אבקש עזרתך, אני חולת קרוהן מזה 6 שנים מאובחנת 4 שנים,כמו כן סובלת מדלקת לבלב כרונית ללא טיפול תרופתי.מטופלת בראפסל 500 מ"ג לקרהון *4 (בהוראת הרופא צ"ל 8 כדורים ליום). לאחרונה חלה החמרה אשר באה לידי ביטוי במס' ביקורי בשירותים כמו כן בבדיקות דם. הרופא המליץ לי על סטרואידים ,ששללתי על המקום וכן שינוי תרופתי . הבנתי שה"יומירה" זו חתונה לכל החיים,מה גם שהבנתי שכל התרופות שהן מעל לראפאסל בעלות תופעות לוואי לא נעימות.ולכן התלבטותי היא בין אימוראן לבין מטוטרקסאט, שאלותי: האם תרופות אלו ניתנות להפסקה במידה שאחוש כי איני מעונינת בהן? המטוטרקסאט נראית לי משום מה הכי פחות מזיקה ,האמנם? ומה מהירות ההטבה שאחוש בטוב(מכיוון שזמן התגובה של האימוראן לדוגמא בטווח 2-3 חודשים). אל תשלח אותי להתייעצות עם רופא הגסטרו שלי ,כי זה השאיר בידי את ההחלטה. בברכה

28/02/2009 | 00:07 | מאת: ד"ר אייל גל

אני חושב שאימוראן היא בין התרופות הבטוחות והיעילות יותר לקרוהן אם כי הזמן לתחילת ההשפעה הוא 2-3 חודשים. מטוטרקסט היא תרופה טובה אך לא ניתן להשתמש בה לטווח ארוך וחייבים להפסיקה בהריון לעומת האימוראן שניתן להמשיכו. יומירה היא בעלת השפעה מהירה ואין הכרח לקחתה לנצח וניתן גם להשתמש בה בעת התלקחות בלבד. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול