אכלזיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

09/02/2009 | 18:01 | מאת: רותי

בעלי בן 52 סובל מאכלזיה כ-10 שנים ברצוני לברר על ניתוח כריתת ושט 1) מה עושים בניתוח? 2) באיזה בית חולים הכי טוב לבצע את הניתוח? אנו גרים במרכז הארץ 3) כמה זמן החלמה? 4) מהם ההשלכות של הניתוח? 5) האם קיימים סיבוכים במהלך ולאחר הניתוח? 6) מה הסיכויים שהניתוח יצליח והמחלה לא תחזור? לפני 6 שנים עבר בעלי ניתוח מיוטומיה על שם הלר שלא הצליח. הוא עדיין לא יכול לאכול ובגלל זה הציעו לנו לשקול את האפשרות לעבור ניתוח לכריתת ושט. איזה סיבוכים יכולים להיות בניתוח, האם שיתוק במקום מסויים? האם נכות? בבדיקת מונומטריה שעשו לו שבקושי הצליחו לבצע לא נמצאה פעילות פריסטלית כלל כמו כן בגלל שהושט לא תקינה כלומר היא קיבלה צורה עם הסתעפות ושקים שנוצרו בצידי הושט, לא הצליחו להחדיר את כבל המונומטריה יותר עמוק. כמו שציינתי הוא עבר 3 הרחבות סוארי (SAVARY?) וניתוח מיוטומיה ע"ש הלר שלא עזרו במיוחד. האם יש פיתרון אחר פרט לניתוח? היום הוא לא מצליח לאכול בקושי חצי כריך שלוקח לו כשעה לאכול (הוא מרגיש רעב כל הזמן) כמו כן נוזלים קשה לו במיוחד, כוס מים בשעתיים יש ימים שהוא לא אוכל כלום כי המזון תקוע לו עם בחילות ולפעמים הוא מקיא עקב כך יש לציין שיש לו ירידה במשקל בקצב של קילו, קילו וחצי לשנה יש לציין שמצב בריאותו הכללית מצויינת פרט למצב שבו הבחילות מתחילות להופיע אצלו וזה לפחות פעמיים בשבוע כרגע הוא לוקח רק לוסק לצרבות שעולות לו מהקיבה אשמח לקבל את תשובתך

14/02/2009 | 13:50 | מאת: ד"ר אייל גל

בחולי אכלזיה שעברו ניתוח והרחבות ולמרות זאת הושט מתרחבת מאד והופכת בלתי מתפקדת יש מקום לביצוע כריתת ושט . בניתוח זה כורתים את הושט ומעלים את הקיבה במקומה. הסיכונים הם כמו בכל ניתוח כולל סיכוני ההרדמה, זיהום בפצע, הפרעות בבליעה והצרויות באזור החיבור ועוד. נראה לי שבמקרה כזה אין הרבה ברירות פרט לניתוח. כדאי להתיעץ עם המנתח לגבי תהליך ההחלמה לאחר הניתוח. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול