בקע סרעפתי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

08/02/2009 | 17:59 | מאת: דנה

בבדיקת גסטרוסקופיה שעשיתי רשום בממצאים- בקע סרעפתי גולש קטן. הרופא לא אמר על כך דבר. האם זה ממצא שכיח והאם הוא יכול לגרום לבעיות בעתיד? באותה בדיקה שעשיתי לפני חמש שנים לא היה לי בקע. בנוסף, בסיגמואידסקופיה יש חשש לפרוקטיטיס כיבית- האם זו מחלה אוטואימונית , האם היא לכל החיים ומה ההשלכות והטיפול בה? יש לציין שיש לי גם סכרת תלויית אינסולין.

12/02/2009 | 14:10 | מאת: ד"ר אייל גל

בקע סרעפתי גולש הוא ממצא שכיח מאד בבדיקה ואם הוא בגודל עד 2 ס"מ הוא אינו משמעותי. בקע סרעפתי יכול לתרום לבעיות כמו צרבת או גיהוקים. לגבי קוליטיס כיבית מדובר במחלה הנגרמת עקב הפרעה במערכת החיסון הפוגעת במעי. זו מחלה כרונית הדורשת טיפול תרופתי לכל החיים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול