?????במה מדובר????

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

03/02/2009 | 20:58 | מאת: leon

שלום רב לפני שנתיים וחצי שלחו אותי לסי טי בטן כסבלתי מכאב בטן עד עכשיו.הינה תוצאה של בדיקה: טומוגרפיה ממוחשבת בטן ללא הזרקת חומר ניגוד בשל אי ספיקת כליות.מצב לאחר כריתת כחיה ימנית.הופנה לבירור בשל כאבים בבטן עליונה.באיזור מעבר חזה בטן ציור ראתי תקין.ללא עדות לממצא מוקדי.בבטן-בהיסתיגות שלא הוזרק חומר ניגוד קיבה בדיסטנציה עם תהליך רקמתי אקזופיטי ללומן שנמצא על התרסריון בקוטר 2.3 סמ.התהליך לקיר הלטרלי של בצל התרסריון סמיכותו נוזלית מודד 10HU. התהליך נמצא בסמוך לסיכות ניתוחיות לאחר כריתת כיס מרא טיבו לא ברור מבדיקה זו.האם מדובר בתהליך בדופן התרסריון או בתהליך שקשור באיזה שהיא צורה לדרכי מרא?אין עדות להרחבת דרכי מרה תוך כבדיות ואין עדות להרחבת צינור לבלב.מצב לאחר כריתת כליה ימנית.אדרנלים תקינים.כליה שמאלית תקינה.ללא עדות ללימפודנופתיה רטרופריטוניאלית.פזור חומר ניגוד באותם חלקים של המעי אשר מלאים בחומר ניגוד ללא ממצא חריג.עיבוי דופן הסיגמואיד קולון.עיבוי דופן הרקטום לקורלציה קלינית. סיכום:תהליך ציסטי בסמוך לסיכות הניתוחיות של כריתת כיס המרה הלוחץ על בצל התרסריון טיבו לא ברור.ממצא זה דורש קולרציה עם EUS.בספק עיבוי דופן הרקטום לקורלציה רקטוסקופית. ובMRA של בטן:בתחתית הכבד מודגמת מעין ציסטה שטוחה באורך 15 מ"מ וברוחב 4 מ"מ. בEUS מ2008לא מצאו כלום אז שאלה כזו מה מדובר בסיטי ומה מדובר ב אנגיו ,זה אוטו תהליך ציסטי?או אחר?בגסטרוסקופיה לא רואים כלום.מה לה עשות?הכאבים בלתי נסבלים.למי לפנות??מי מומחה או פרופסור בגסטרואנטרולוגיה או אנדוסקופית?או לפנות לכירורגים?איזה מומחה עובד בגסטרו בשרותי בריות כללית?תעזרו לי אני בו 32

07/02/2009 | 12:31 | מאת: ד"ר אייל גל

שאלתך לא מתאימה לפורום, לא ניתן לפתור כאן בעיות אבחנתיות מסובכות ועליך לפנות למומחה גסטרו עם כל הבדיקות והצילומים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול