בעיה מייאשת מאוד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

31/01/2009 | 19:18 | מאת: רותם

שלום ד"ר, אני לא חושבת שיש טעם לפרוש פה את כ-ל ההיסטוריה הרפואית שלי, אתמקד רק בבעיה הספציפית- לפני כ-4 חודשים, עברתי ניתוח בריאטרי בתקווה "להציל" את הכבד שלי מ-NASH (הוא היה מודלק בצורה קיצונית). מאז הניתוח אני סובלת מליחה\ריר\הפרשה צמיגית (מתנצלת על התיאור ה"מלבב"), בתחושה זה מרגיש כאילו שיושבת בין האף לגרון..גם אם אני מתאפקת בסופו של דבר אני חייבת להוציא אותה אחרת אחנק. ההוצאה שלה לא קלה בכלל ואני צריכה לעשות זאת שוב ושוב כל דקה-שתיים מקסימום. בנוסף, עקב הנסיונות להוציא את הליחה הטורדנית מהגרון אני מקיאה. במידה ויש משהו בקיבה הוא יוצא ובמידה ואין אז אני פשוט מקיאה כלום או חומצות קיבה. המנתח שלי הניח שמדובר בריפלוקס (שהיה גם פני הניתוח) והחליט שהטיפול הוא צום ואז לאכול כמויות זעומות של מזון יבש בלבד. את הטיפול הזה עברתי כבר 4 פעמים (בכל פעם התפלא שהבעיה לא חלפה ואיכשהו הגעתי שוב ושוב לבית החולים).. צום ראשון-18 יום, צום שני-6 ימים, שלישי-10 והאחרון היה שבועיים. בפעמים הראשונות לא היה שיפור אך בפעם האחרונה היה שיפור מופלא ב-מהלך- הצום. כאשר התחלתי לאכול (הונחתי לאכול 2 גרגרי קורנפלקס בכל שעתיים שלוש, רק להמחשת כמויות האוכל) ולא לשתות כלל (הייתי עם סנטרליין) ובסופו של דבר הליחה חזרה ובעקבותיה גם ההקאות. בכל אופן מה שניתן להסיק מכך הוא שכשאני צמה לחלוטין תקופה ארוכה, באמצע התקופה הליחה נרגעת. אני עייפה מאשפוזים חוזרים ונשנים בנסיון לפתור את הבעיה או לנסות "להחזיר אותי לחיים" עם אשלגן, מגנזיום, תיאמין ושלל ויטמינים וחלבונים אשר אני מאבדת עקב כך שאני מקיאה את כל המים והטיפת מזון שאני מנסה באשמת הליחה הארורה. בביה"ח אמרו לי שאם זה לא יעבוד אין פתרון אחר, והנה...לא עבד. מה זאת אומרת אין פתרון אחר, אני מיואשת ולכן פונה אליך. אולי הבעיה דווקא בתחום שלך? נשמע כמו משהו מוכר? האם אתה חושב שיש לי תקווה ואקבע תור אצלך? (אני ירושלמית) נ.ב. פניתי לרופא א.א.ג. ולאחר CT הוחלט שהנוזלים לא מגיעים מהאיזור הזה. עברתי אין ספור CT של הגוף ומערכת העיכול היות ולאחר הניתוח סבלתי מדלקת ריאות, אח"כ מדליפה וכתוצאה מכך אבסס ודלקת בחלל הבטן. בנוסף עברתי אינדוסקופיה דרך הפה ולא מצאו מהיכן מגיעה הליחה הזו. אני נואשת לעזרה, אין לי מושג למי לפנות יותר. תודה רבה, רותם.

04/02/2009 | 22:26 | מאת: ד"ר אייל גל

אם הבעיה היא באמת של רפלוקס (דבר שכיח בחולים עם השמנה וגם אחרי ניתוחי השמנה) אז הפתרון הוא לא צום אלא תרופות להורדת חומציות הקיבה ולא הזכרת אם ניסית טיפול כזה בכלל. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול