Ca+D - שאלות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

30/01/2009 | 15:42 | מאת: קרוהוניסט

שלום, אני חולה בקרוהן ונוטל מולטי ויטמין מסוג earth source. שבו יש 133 יח' ויטמין D. בנוסף אני סובל מצפיפות עצם נמוכה ולכן הרופא גסטרו רשם לי כדורי סידן (600 מ"ג) של Good Sence, פעמיים ביום. בכל אחד מהכדורים יש 200 יח' ויטמין D ועל האריזה רשום שבכדור אחד יש 100% מצריכת ויטמין D המומלצת. אחרי כל הבלאגן הזה יש לי שתי שאלות אליכם: 1) האם אין כאן סכנה של נטילת ויטמין D מעבר למינון המותר?- יש לציין שחיפוש באינטרנט לא הניב תוצאות חד משמעתיות. 2) האם אין הגזמה בכמות הסידן שהרופא רשם לי?- הרי דרך המזון אני בקלות מגיע ל- 600 מ"ג ולכן ניתן להסתפק רק בכדור אחד לא? מצטער על האורך ותודה על התשובות קרוהוניסט

02/02/2009 | 17:58 | מאת: ד"ר אייל גל

בחולים עם צפיפות עצם נמוכה ומחלת קרוהן קיימת ירידה בספיגה של קלציום וויטמין D ולכן יש צורך במינון גבוה של 600-1200 מ"ג סידן ליום (קשה מאד להגיע למינון כזה מהתזונה בלבד) וויטמין D במינון מוגבר גם כן כך שאינני חושב שיש כאן מינון יתר. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול