דימום בטבור וקרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

14/01/2009 | 12:48 | מאת: אור

שלום, יש לי קרוהן כ 10 שנים ללא עבר ניתוחי. היייתי מטופל בעבר בפנטסה לפני כשנה אובחנה אצלי פיסטולה משיקה לשלפוחית השתן הגורמת לעיתים לדלקות חוזרות ואף לבבועות אוויר לעיתים.לפני כ 3 ימים ראיתי שבאיזור הטבור שלי ישנה נפיחות נקודתית (הבטן רכה מסביב)וכואב לי כאשר אני נוגע ואף יצא לי קצת מוגלה ומעט דימום כשניסיתי ללחוץ על זה. הייתי מעוניין בחוות דעת הרופאים - האם זו דליפה של הפיסטולה , אבצסט או שזה לאו דווקא קשור?? מה לדעתכם כדאי לנקוט בהמשך (התור שלי לגסטרו הוא בעוד חודש) אשמח מאוד אם תוכלו לעזור...

17/01/2009 | 23:12 | מאת: ד"ר אייל גל

מדובר במחלה פיסטולרית ולפי התיאור שלך יש פיסטולה גם לשלפוחית וכעת גם לעור באזור הטבור. פיסטלה לשלפוחית השתן היא מצב המחייב ניתוח ואינו נפתר ע"י טיפול תרופתי. בנוסף, הטיפול בפנטסה אינו מספיק כדי למנוע החמרת מחלה כזו ויש צורך בטיפול חזק יותר כגון טיפול אימונוסופרסיבי או טיפולים ביולוגיים. בשלב זה יש גם לשקול מתן טיפול אנטיביוטי וביצוע CT בטן להערכת המצב לפני שעוברים לטיפול ניתוחי. ד"ר גל

17/01/2009 | 23:12 | מאת: ד"ר אייל גל

מדובר במחלה פיסטולרית ולפי התיאור שלך יש פיסטולה גם לשלפוחית וכעת גם לעור באזור הטבור. פיסטלה לשלפוחית השתן היא מצב המחייב ניתוח ואינו נפתר ע"י טיפול תרופתי. בנוסף, הטיפול בפנטסה אינו מספיק כדי למנוע החמרת מחלה כזו ויש צורך בטיפול חזק יותר כגון טיפול אימונוסופרסיבי או טיפולים ביולוגיים. בשלב זה יש גם לשקול מתן טיפול אנטיביוטי וביצוע CT בטן להערכת המצב לפני שעוברים לטיפול ניתוחי. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול