אשדוד נחל לכיש

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

13/01/2009 | 15:26 | מאת: יוסי_ט

ד'ר נכבד,שלום רב, אני עברתי ניתוח וופל לפני כ-2.5 שנה ,בגלל גידול בדרכי המרה, כמעט כל שלושה חודשים אני מתאשפז עם כאבים עזים בבטן,בבדיקות דם נראה כי אמיליז מגיע עד 1350 שזה גבוהה מאד.עורכים לי כמה בדיקות. סיטי, צילומים, וכן תרופות דרך הווריד,אני בצום יום או יומים. בנוסף עושים ליבדיקת eus דרך הפה. נ.ב. כרתו לי רואש הלבלב, הוציאו כיס המרה, וחלק מהכיבה. שאלתי ד'ר ,ממה התופעה אם מתזונה או מהניתוח.

17/01/2009 | 22:58 | מאת: ד"ר אייל גל

נשמע שמדובר בדלקת חוזרת של לבלב ייתכן בעקבות הניתוח בו כורתים חלק מן הלבלב. האם אתה מקבל אנזימי לבלב באופן קבוע. מכיוון שעברת כריתה של חלק מן הקיבה והתריסריון קשה להדגים את הלבלב ב EUS וגם לא ניתן לבצע ERCP ולכן הייתי ממליץ על בדיקת CT ו/או MRCP של הלבלב ודרכי המרה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול