דימום ריקטלי ושלשולים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

11/01/2009 | 18:53 | מאת: תות

מזה כחוש אני סובלת מדימום ריקטלי ושלשולים בתדירות 2-3 ביום מלווים בדמם. החודש ערכתי בדיקת קולונוסקופיה ארוכה וגסטרו, נשלחו דגימות לפתולוגיה, והרופא טען שיש לי: 1. בקע סרעפתי בוושט? מה זה? ניתן לריפוי? זה גורם לי לצרבות ועליית מיצי עיכול לעיתים? 2. דלקת מעי. הרופא נתן לי 2 סוגי אנטיביוטיקה ל-5 ימים. עברו עוד 5 ימים מאז ואני מעדיין עם שלשולים, בתדירות נמוכה יותר אומנם, עם דמם? מה זה אומר? עליי לדאוג? **חשוב לי לציין שזה אינו מלווה בכאבים או משהו כזה, רק בריח חריף מאוד של הצואה הרירית והמימית. תודה על יעוצך.

17/01/2009 | 22:32 | מאת: ד"ר אייל גל

אין קשר בין הבקע הסרעפתי לדימום ולשלשולים. לא ברור לי מאיזו סיבה קיבלת אנטיביוטיקה, ייתכן בחשד שמדובר בדלקת מעי זיהומית או שנמצא חיידק בבדיקת הקיבה. דלקת מעי יכולה להגרם מסיבה לא זיהומית (קוליטיס כיבית או מחלת קרוהן) ואז הטיפול הוא בתרופות ספציפיות למחלה זו. ד"ר גל

19/01/2009 | 17:37 | מאת: תות

תודה לך דר', עזרת לי מאוד. תות

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול