שאלה ליעוץ עם מומחה גסטרו

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

03/01/2009 | 14:29 | מאת: סמיון

שלום רב אני סובל מזה כ-4 שנים מתופעות שעדיין הסיבה להם לא ברורה. התופעות הן שיש לי גרפסים רבים במהלך היום (בין 20-30 גרפסים בדקה) מלווים בשיעול חזק, חוסר אוויר ולעיתים לחצים בחזה.כאשר אני משתעל חזק מאוד התופעות עוברות ואני מרגיש טוב יותר. הגרפסים האלה נמשכים במהלך כל היום וגורמים לי לתחושת אי נעימות גדולה. הרופאה קבעה כי מדובר בריפלוקס ואני נוטל אומפרדקס 20 מ"ג ביום אך זה לא עוזר. ביצעתי בירור מקיף(גסטרוסקופיה, אנדוסקופיה , CT בטן וגם צנתור(מכיוון שהיו לי כאבים בחזה וחשדו שזה מהלב) , כל הבדיקות יצאו תקינות לחלוטין. אני בן 37 ועדיין סובל מגרפסים, האים תוכלו לייעץ לי מה לעשות. בתודה מראש סמיון.

04/01/2009 | 23:26 | מאת: ד"ר אייל גל

קרוב לוודאי שהגיהוקים שלך נובעים מבליעה מוגזמת של אויר (אירופגיה) ייתכן על רקע הרגל עצבני. לעתים קשה מאד להפסיק הרגל זה ודרוש טיפול הרגעתי או פסיכולוגי. ד"ר גל

05/01/2009 | 18:56 | מאת: סמיון

שלום ד"ר אייל ראשית ברצוני להודות לך על תגובתך המהירה. אני אינני סובל מגיהוקים, אלא כל הזמן יש לי "גרפסים", הגרפסים הם בדרך כלל כל יום, ולעיתים אף שעות ללא הפסקה,לאחר שאני אוכל פחמימות זה לעיתים נפסק. כפי שציינתי עשיתי בדיקות מקיפות, והרופאים חושבים כי יש לי ריפלוקס, אך הדבר לא נראה לי הגיוני מכיוון שרוב הסימפטומים של ריפלוקס אינם קיימים אצלי(צרבות , בחילות, חזרה של האוכל דרך הוושט) . אני פשוט סובל מגרפסים במהלך כל היום אשר עוברים אח"כ לשיעול חזק ואף גורמים לי לכאבי בטן. האים יש משהו שאני יכול לעשות, אנא יעץ לי... בכבוד רב, סמיון

15/04/2009 | 03:09 | מאת: מיש

סמיון שלום, אני לא יודעת אם תגובתי תגיע אליך, מעולם לא נכנסתי לפורומים כאלו, ולמרות הסבל הרב העדפתי אפילו להימנע מהתעסקות יתר בבעיות הגופניות-נפשיות שלי מעבר למה שקיים - 24 שעות ביממה, בירורים, טיפולים, עבודה עצמית ו.... והעדפתי להתמקד בדברים אחרים - לחיות. רק שזה לא נותן לחיות.. ולצערי אני סובלת מיותר מהסימפטום הארור הזה של הארופגיה. בעיות העקמת והשרירים שלי החריפו לפני 5 שנים כשהתחלתי לעבוד 10 שעות בישיבה מול המחשב בארכיטקטורה.. ומשם המצוקה הנשימתית, והלחץ הצווארי שיש לי על האפיגלוטיס - זהו ה"שסתום" שאמור להפריד בין מערכת האוויר לעיכול. מזה שלוש שנים זה כבר הפך למה שאתה מתאר והדבר כרוך מעבר לכאבים, תסכול ותעלומה גדולה להרבה אי נעימויות והגברת החרדה "ממה ישמעו ויגידו, ומה יהיה? ואיך להתמודד/להציג את זה?".... ביצה ותרנגולת שורה תחונה - אני בהחלט מאמינה בקשר גוף-נפש ואני מטופלת וטופלתי במישור המנטלי על ידי גורמים מקצועיים ובהרבה עבודה עצמית (יוגה... שהפכה לטיפול בתנועה, טיפולים מדיטטיביים, אינטואיטיביים) הפעם חיפשתי בגוגל, כי "נשבר לי", רציתי מעבר לקבלת עוד מידע "רפואי", שפשוט לא ממש קיים - חוץ מהייחוס הנפשי לבעיה - לחפש מישהו או איזה פורום של אנשים שאולי יש להם משהו דומה לשלי (למרות שאת השיאים שלי באמת קשה לשבור, חח, ותאמין לי שאני ממש לא רוצה את התואר הזה, אני בבסיסי אדם חיוני, יוצר, חיובי ורוצה לחיות, טוב). ההשפעה של 5 השנים האחרונות על חיי היא ללא הכר - והאמת שזו הפעם הראשונה שחיפשתי מישהו לדבר איתו, לשתף, לעזור, לייעץ ולחזק אחד את השני. הצעד הבא שלי במישור הנפשי הוא היפנוזה, למרות שמממממממממש אין לי כח להחיל לספר הכל שוב ושוב ולנבור, ובמיוחד לאור העובדה שבדיבור בליעת האוויר מוגברת. וגם הכאבים בכל הגוף לא מסתדרים לי ממש עם לשבת על כסא. לא סתם אני מנסה לעשות הסבת מקצוע להנחיית ריו-אביירטו - סוג של טיפול בתנועה (תרפיה בהבעה ויצירה) זה הגיע למצב שמרוב לחץ אוויר (גם בשינה) יש לי כבר פגיעה בתפקוד של מיתרי הקול, והיייתי פעם ממש זמרת - אז הופניתי גם לקלינאית תקשורת. אולי זה כיוון גם בשבילך. למרות ששוב, הבנתי שגם להם אין בדיוק מענה לאירופגיה. אני בת 33, מוכשרת ומופלאה והחיים פשוט - אופס - עלו על סרטון, התבטלה חתונה... תפקוד, בלה בלה בלה בכל מקרה, אם תרצה לתקשר, אני במייל - [email protected], אני גם בפייסבוק, תוכל לראות איך גם בחורה יפה, בא לי להשוויץ פתאום, צריכה להתמודד עם הגרעפסיאדה הזאת. חזרתי גם לחטוא בעיצוב גרפי אם כל הבאסה (מילה עדינה) אני אשמח לעזור ולתת ולקבל תחושה שאני לא לבד בעולם ואולי אפילו לצחוק על זה ולהתגבר. אגב, אל תגזים כמוני, אבל אם עבודה קולית/שיעולים/צחוק/יוגה צחוק/בכי עוזרים לך - עשה זאת! ושיזדיינו השכנים. חייב להיות טוב, תכתוב לי, מחכה לא מתייאשים :) מישמיש

30/03/2009 | 16:15 | מאת: אסתי

לפני כחודשיים נתקפתי בצרבת עקב טיפול באתופן לשיכוך כאבי גב. הפסקתי מיד לקחת אתופן ורופא המשפחה נתן לי הפרודקס.אני לפני מספר שנים עשיתי בדיקת גסטרוסקופיה ונאמר לי שיש לי בקע סרעפתי אבל לא היו לי כאבים, בדיקה נעשתה עקב תחושה לא טובה שהיתה לי. אני לוקחת כדור אחד בבוקר לפני האוכל, אבל יש לי תחושה של נפיחות בבטן וצריבה בבטן העליונה. שאלתי האם אני צריכה לקחת כדור נוסף בערב ? והאם יש צורך בבדיקה חוזרת.

31/03/2009 | 19:12 | מאת: אסתי

בהמשך לשאלתי הקודמת האם רפלוקס גורם לכאבי גב בחלק העליון עד אזור השחמות.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול