עצירות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

20/12/2008 | 18:11 | מאת: רוני

הי, אני בת 19 וסובלת כבר 7 שנים מעצירויות חוזרות ונשנות. אני משתדלת לאכול מזון שיש בו סיבים תזונתיים, שותה הרבה מים, ומשתדלת לעשות פעילות גופנית אך כלום לא עוזר. לפעמים המצב מחמיר עד כדי כך שאני נאלצת לקחת כדורים משלשלים, והולכת רק פעם בשבוע לשירותים. אני כבר לא יודעת מה לעשות, הבטן כל הזמן מלאה וכבדה. יש ימים שאני לא מצליחה להאכול כל כך כי אני מרגישה מפוצצת מאוכל. המצב מציק לי מאוד אני מרגישה שקשה לי מאוד לתפקד כך. מיום ליום אני מתייאשת יותר ויותר מהמצב ונראה לי שאני אסבול מהבעיה הזו כל החיים ושאין לה פיתרון. בבקשה עזור לי.

22/12/2008 | 17:18 | מאת: ד"ר אייל גל

את סובלת מעצירות כרונית כבר מגיל צעיר ומשתדלת לשמור על תזונה נכונה ולמרות זאת ממשיכה לסבול. כדי למנוע מצב כמו התמכרות למשלשלים כדאי לגשת כבר עכשיו לבדיקת רופא גסטרו ורצוי כזה המתמחה בתנועתיות מערכת העיכול כדי לשלול בעיות כמו הפרעה בשרירי רצפת האגן, הפרעה בהתכווצות המעי הגס וכו'. הטיפול הוא לרב בשילוב של דיאטה נכונה ומתן משלשלים קלים שאינם גורמים לפגיעה בתנועתיות המעי ולעתים גם פיזיותרפיה של שרירי רצפת האגן. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול