בעיה קשה
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול
שלום רב. מקווה שהגעתי לפורום המתאים, אני בבעיה??? לא יודעת למה לא פניתי עד עכשיו לאף אחד,אולי חשבתי שזה יסתדר מעצמו יום אחד ולא יחסתי יותר מידי חשיבות.מאז שאני זוכרת את עצמי, מאז שהייתי ילדה קטנה בערך מגיל 8 יש לי יציאה רק פעם בשבוע, שבוע וחצי..בערך.מצב שמוגדר "עצירות" צואה קשה וגדולה מאוד שרק אם מפרקים אותה היא יורדת במים, בלי יוצא מן הכלל תמיד ככה..אני לא אוכלת נכון,אני אוכלת המון ודברים לא בריאים ולא מסודר ואני רגילה כבר שאין לי כל יום, בהרגל של שנים-רק פעם בשבוע+- .ביציאות אני ממש סובלת אבל אחרי זה שוכחת מזה אולי זאת הסיבה שלא עשיתי עם זה כלום עד עכשיו. זה לא עצירות זמנית,זה קבוע ותמידי. בזמן האחרון גם סבלתי מטחורים,נראה לי שיש קשר בין הדברים, אבל זה עבר בינתיים. בכל מקרה אני ממש מודאגת לגבי מה יהיה איתי זה כבר שנים ככה זה יהיה ככה כל החיים שלי?? איך אפשר לעשות שיהיה יציאה כל יום והאם אפשר לעשות את זה לבד בלי לפנות לאנשימקצוע?? האם הרגלי אכילה נכונים ישנו את המצב? בקיצור מה לעשות???.
אבל כן, בהחלט, שינוי בתזונה עשוי לשפר מאוד את העניין. את יכולה להיעזר בדיאטנית (ואפילו לחפש חומר כללי באינטרנט). יציאות קשות ועצירות בהחלט עלולים להשפיע גם על התפתחות טחורים.
הבעיה העיקרית הגורמת למצב זה היא תזונה לא נכונה. אכילה לא בזמנים קבועים ובעיקר של מזון מהיר שאינו מכיל סיבים תזונתיים ושתיה לא מספקת. ממליץ לך להתייעץ עם דיאטנית לגבי התזונה שלך ולאכול יותר מסודר עם תוספת של סיבים תזונתיים ונוזלים. אם לא תטפלי בכך כעת בצבא הבעיה תחמיר ויכולה להמשך שנים רבות לאחר מכן. ד"ר גל