מעי לא מסתגל חזרה לארץ אחרי טיול בהודו

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

25/08/2007 | 15:20 | מאת: לידור

במהלך חמישה החודשים שלי בהודו חוויתי כמה בעיות מעיים. ככל הנראה אמבה או ג'רדייה שטופלה בתחילה בסקנידזול ובהיעדר שיפור חוסלה עם מטרודינזול. לאחר מכן חוויתי כנראה שלשול בקטריאלי שטופל בהצלחה עם נורפלוקסצין. בחודש וחצי האחרונים בטיול לא היו כלל בעיות בעיכול וספיגה, אך במהלך השבוע הראשון בארץ, היציאות הרבה יותר תכופות מהרגיל, אינן מוצקות כלל ומלוות בדחף מצוקתי שמזכיר שלשול. מה יכולה להיות הבעיה וכיצד להתייחס אליה? בתודה, לידור.

27/08/2007 | 17:58 | מאת: ד"ר אייל גל

את מעלה בעיה שכיחה מאד של מטיילים החוזרים מהמזרח לאחר מחלות שלשוליות על רקע זיהומי וכשחוזרים לארץ הבעיה חוזרת או ממשיכה. האפשרויות העיקריות הן: 1. התפתחות של תסמונת המעי הרגיש בעקבות שלשול. 2. אי סבילות ללקטוז המתפתחת לאחר השלשול (במזרח רב המאכלים הם דלי לקטוז) 3. הופעה של מחלת מעי דלקתית השכיחה בגילאים אלו. 4. התקפה חוזרת של טפילי מעי. במצב זה אני מציע לחזור על תרביות צואה מרובות, לבצע בדיקת סבילות ללקטוז או להמנע מדברי חלב ולהשתמש בפרוביוטיקה. אם המצב לא משתפר יש לפנות לבירור אצל גסטרואנטרולוג. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול