לידה
דיון מתוך פורום הריון ולידה - תמיכה
אני נמצאת כרגע בשבוע ה38 להריון - הריון ראשון. מה ניתן לעשות כדי למנוע לידה בשבועות מאוחרים יותר? פעם אמרו ללכת הרבה... מה מזרז באופן טבעי את הלידה?
מדוע להקדים את הלידה כאשר הטבע בחר ב40 שבועות ?
כאמא שילדה מספר ילדים בזמנים שונים של ההריון אני חושבת שלא כדאי לך לזרז לידה, נכון שהשבועיים של ההריון הם ארוכים כנצח, ונראה לך שלעולם לא תלדי, אבל ככל שהתינוק בשל יותר ככה יש סיכויים קטנים יותר לבעיות, חכי בסבלנות עוד שבועיים, הסבלנות משתלמת. ללכת הרבה זה טוב, זה מחזק כושר לב ריאות, זה ספורט טוב גם בהריון. יש מי שאומר שזה מקל על הלידה. אבל זה לא נבחן בשום מחקר אוביקטיבי.אני מאחלת לך לידה קלה.
יש המון שיטות, ביניהן ללכת הרבה, לקיים יחסי מין, לגרות את הפטמות (שתי השיטות האחרונות שציינתי מעודדות הפרשת חומר בשם אוקסיטוצין, שגם גורם להתכווצויות ברחם), וכו'. כל השיטות רחוקות מלהיות מוצלחות במיוחד. הגוף פשוט מחכה עד שהתינוק מוכן לצאת. אבל אני מסכימה עם שתי התשובות הקודמות. למרות שאכן השבועיים האחרונים עברו לי כמו 9 חודשים, ולמרות שלפי הערכת משקל ציפיתי לתינוקת ממש גדולה ודאגתי, נופר שלנו החליטה לצאת לאויר העולם יום לאחר ה"תאריך האחרון" שלה, ושקלה רק 2.800 ק"ג. טוב שלא הצלחתי "להכריח אותה" לצאת קודם! תהיי בריאה, ולידה קלה (גם אם תבוא בעוד שבועיים או יותר)