בחירת צורת לידה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

18/08/2013 | 02:18 | מאת: שירה

שלום. רציתי לשאול אם במידה וכני אחליט ללדת בניתוח קיברי ולכ לידה טבעית,האם הדבר אפשרי? האם צריך לעבןור ועדה רפואית בשביל זה? כל אחת יכולה לבחור את צורת הלידה או שרק במיקרים של החלטה רפואית בלבד האשה יכולה לבקש קיסרי?

18/08/2013 | 06:58 | מאת: צביה רן

שלום שירה, ניתוח קיסרי הוא ניתוח לכל דבר וגם בו יש סיכונים. תזכרי שגוף האשה נולד ללדת, את כן יכולה לבחור בין לידה טבעית ללידה עם אפידורל או היום אפשר לידה במים ועוד צורות אחרות. למה את חושבת שאת צריכה ניתוח קיסרי? האם יש לך סיבה רפואית? אשמח אם תעלי כאן את ההתלבטות שלך. כל טוב, צביה רן מטפלת מוסמכת בתהליך "המסע" היא-לה - נשים מטפלות ב(א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

19/08/2013 | 16:54 | מאת: שירה

הלידה הראשונה שלי היתה טבעית ואני מכירה וזוכרת את המאמץ והלחץ שיש על האגן. אני יודעת גם שהרבה פעמים הלידה יכולה לגרום לצניחה של רצפת האגן. התופעה הזו קיימת הרבה יותר ממה שמדברים עליה כי בדרך כלל נשים לא תמיד חושפות את זה כי זה פשוט לא נעים. במקרה שלי אני סובלת מסימפיזיוליזיס בהריון הזה וסובלת מכאבים חזקים רבים ולפעמים מהגבלה בתנועות עד כדי קושי בלבישת תחתונים. האגן שלי מתנדנד ולא חזק ואני מאבדת הרבה שיווי משקל ונוטה ליפול בגלל זה ואני באמת מפחדת שאני עלולה לפגוע לעצמי ברצפת האגן בלידה הנוכחית כי כבר עכשיו הכל שם חלש וכואב. לפעמים קשה לי לשלוט על הפיפי..אני חוששת לסבול מזה בעתיד בגלל הלידה הטבעית הנוספת. כל מי שמתמחה בתחום הילודה מודע לכך שלידות פוגעות בגוף האשה מבחינת האגן והרבה פעמים זקוקות לניתוחים קוסמטיים בשביל לשקם. זה הפחד שלי ואת זה אני מנסה למנוע..

20/08/2013 | 06:04 | מאת: צביה רן

שלום שירה, אני מכירה נשים רבות (כולל עצמי) שהלידות לא פגעו לא ברצפת האגן, ולא באברי המין. במקרה שלך, אם האגן חלש ואת חוששת מצניחה, אפשר באמצעות תרגול, בין היתר בשיטת פעולה, להחזיר את הגוף למצבו התקין והבריא. כמובן שהבחירה היא שלך. כל טוב, צביה רן מטפלת מוסמכת בתהליך "המסע" היא-לה - נשים מטפלות ב(א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה