קליינפלטר
דיון מתוך פורום הריון ולידה - תמיכה
שלום דר' גדעוני! לבעלי מצאו תסמונת קליינפלטר שזה כרוך בחוסר תאי זרע מוחלט. אנו מתחילים עוד מעט תהליך IVF. השאלה שלי- אולי היה לך נסיון עם מקרים כאלו? מה הסיכוים שלנו למצוא תאי זרע על-ידי שיטות חדרניות ומה הסיכוים הצלחה בIVF? אני בת 32. אולי השאלה הזאת יותר מתאימה לרופא אנדרולוג אבל בכל זאת אני רוצה לשמוע חוות דעת נוספת. תודה רבה
תודה על השאלה. ראשית לגבי תסמונת קליינפלטר, מדובר בחוסר בהורמונים גבריים ובהעדר סימני מין מישניים כמו גם חוסר/ פגיעה ביצור הזרע. בעזרת טיפול הורמונלי ניתן לנסות "להעיר" את הציר ההורמונלי ולשפר את ייצור הזרע. במידה וספירת הזרע עדיין נמוכה (התהליך נמשך כשנה ) ניתן לבצע ICSI (מיקרומניפולציה של הזרקת זרעון בודד לבייצית ) או שאיבת זרע בדיקור ישיר מהאשך או האפידידימיס. שנית,ב - IVF בגיל צעיר כשלך סיכויי ההצלחה נעים סביב % 25 בתלות בבעיה הבסיסית.
מצטער שגיתי,בתשובתי לגבי קלינפלטר התייחסתי לתסמונת שונה (קלמן ). בתסמונת קליינפלטר כמעט ולא רואים בעיה בסימני המין המישניים וכן איין בעיה בהורמונים הגבריים אך הבעיה באשך . טיפול תרופתי לא יעזור, אלא רק ביופסיות מהאשך בנסיון לחפש תאי זרע (אם קיימים). במידה ומשיגים זרע ניתן לבצע ICSI ו- IVF ואם משיגים הריון יש לבצע בדיקת סיסי שליה או דיקור מי שפיר לוודא שהעובר,במידה והינו זכר, איננו חולה קליינפלטר בעצמו. סליחה על ההטעיה.