הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

10/10/2000 | 19:14 | מאת: רונית

לפני 21 שנים היתה לי טרטומה בשחלה ימנית, הנני בת 30 ונשואה 3 שנים כבר שנתיים אני מנסה להיכנס להריון אך ללא הצלחה יש לציין שיש לי מחזור חודשי ובעבר הייתי בטיפול אצל ד"ר גל במרכז לבריאות הנשים לב העיר בירושלים והוא אמר לי ששחלתי השמאלית היא כבר מבוגרת דבר שלא נראה לי הגיוני בעקבות כך שיש לי מחזור תקין. אנא עזור לי למצוא את הפתרון לפני שאני פונה כמיואשת לפתרון האימוץ או הפונדקאות.

11/10/2000 | 17:53 | מאת: אסתר

רונית, אל תתיאשי כל כך מהר! יש המון פתרונות לפני אימוץ ופונדקאות! אפילו אם יש לך בעיה בשתי השחלות, אל תשכחי שיש אפשרות לקבל תרומת ביציות ולבצע הפריה חוץ גופית. אולי השחלה השמאלית מתפקדת אך לא מספיק, ואת עדיין יכולה להשתמש בביציות שלך לצורך הפריה חוץ גופית. התהליך איננו מסובך כל כך כמו שעושים ממנו, שווה לנסות לפני שפונים לפתרונות כמו שהצעת. אני ממליצה לך להתחיל מסלול טיפול מחדש אצל רופא נשים אחר, ושיפנה אותך למרפאת הפוריות המתאימה - אני טופלתי ברמת מרפא בר"ג ועכשיו אני פתחתי תיק באסותא להתחלת הפריות - ובשני המקומות קיבלתי את כל השרות וההקשבה לצורך פתרון הבעיה. בנוסף, אל תשכחי שיש עוד צד בענין, וגם בעלך צריך להבדק.

12/10/2000 | 11:11 | מאת: פרופ' יגאל וולמן

אינני מוצא כל קשר בין הטרטומה למצבך הנוכחי, אינני מכיר אבחנה של שחלה מבוגרת בגילך ללא ברור מקיף הכולל הערכה כרומוזומלית. מאחר ואין בידי כל נתונים לגבי בדיקות ההורמונים שלך קשה לי להאיר את עינייך מעבר לכתוב. ( אני מקיש שאת עם שחלה אחת בלבד ?)

22/10/2000 | 20:07 | מאת: רונית

לד"ר וולמן שלום, אני פונה אליך בעקבות תשובתך. נכון אני חיה עם שחלה אחת בלבד (שמאלית) המחזור התקין. אני רוצה לדעת מהם דרכי הפעולה שעלי לעשות או למי לפנות (המלץ נא לי על רופא פוריות הנמצא בירושלים (למעט ד"ר גל שאמר לי שהשחלה שלי "זקנה" ואינה פעילה כלל) דבר שנבדק שוב עם האונקולוג שמטפל בי בירושלים פרו"פ קטן משערי צדק שאמר שדבר זה לא יתכן כל עוד יש מחזור.

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה