גלולות אחרי לידה וסיכוי להריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

18/12/2018 | 17:40 | מאת: שרה

היי , ילדתי ב28.10.18 ב"ה שלושה שבועות לאחר מכן נפסק הדימום של הלידה לגמרי , ב01.12 התחלתי ליטול גלולות (לא ביום הראשון של המחזור כמו שצריך ). ב03.12 וב04.12 פספסתי שתי גלולות ברצף ואחרי זה המשכתי ליטול גלולות כרגיל עד ה09.12 ששם גם פספסתי גלולה . ב12.12 הפסקתי ליטול לגמרי את הגלולות וקיבלתי מחזור ראשון לאחר הלידה בעקבות ההפסקה ב13.12. השאלה שלי היא כזו ב02.12 קיימנו יחסי אישות וגם ב09.12 . יש מצב לביוץ והריון במצב כזה, למרות שלאחר כמה ימים הפסקתי עם הגלולות והגיע המחזור הראשון לאחר הלידה יום אחרי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרה, קודם כל מזל טוב , נחת ובריאות. שנית. התחלת את הגלולות באי ידיעה לזמן המחזורי שלך מאחר ועדיין לא התקבלה וסת של אחרי הלידה. ולכן אין לדעת באיזה שלב של המחזור הכולל היית. כמשתמע מכך, יתכן שהיה ביוץ. מאחר ובכל מיקרה הדימום הגיע ברגע שהפסקת ליטול גלולות, אין סיכון/סיכוי להיריון. אני מאוד ממליצה להמתין עוד מחזור שלם (28 ימים בממוצע) טבעי ולאחריו להתחיל ליטול גלולות באופן מסודר. פיספוס של גלולה אחת יכול לגרום לקליטה והיריון. בנוסף חשוב לזכור שהגלולות הינן הורמונים ואין זה נכון לשחק איתם בגוף. להורמונים השפעות רבות. בהצלחה בהמשך ענת

23/12/2018 | 01:17 | מאת: שרה

תודה רבה על התגובה, במידה והיה ביוץ בדיוק לפני הדימום וקיימנו יחסים אין מצב להריון?

מנהלי פורום הריון ולידה - תמיכה