שליית פתח ובדיקת סקירת מערכות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

24/04/2018 | 17:29 | מאת: ל

שלום. בעקבות דימום חום כהה קל הגעתי למיון ונמצא כי יש לי שליית פתח. אושפזתי ללילה-כאבי ראש, הכתמות קלות מאוד ולחץ דם מעט נמוך 107/51 עם חולשה.המוגלובין 11.5 כעת אני בבית במנוחה. שבוע 14+3. בעוד כשבועיים יש לי סקירת מערכות מוקדמת (הראשונה) האם לאור הדימום ושליית הפתח לא מומלץ/כדאי לבצע את הסקירה נרתיקית אלא רק חיצונית? על מנת לא לפגוע ולעורר דימום נוסף?

30/04/2018 | 12:49 | מאת: ענת עם שלם

שלום ל, רופאיי נשים כמובן ערים להשלכות של שליית פתח, הן במהלך הבדיקות בזמן ההיריון וכמובן שבעת לידה. סקירה מתבצעת באופן גורף בכל מיקרה בעזרת אולטרסאונד חיצוני ולא וואגינאלי כך שהסירי דאגה מלבך. המשך היריון נעים ובריא ענת

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה