הפניה מרופא לבדיקה במהלך ההיריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

19/12/2017 | 21:08 | מאת: נועה

היי אני בשבוע 8 היום עשיתי אולטרסאונד וראו דופק. קיבלתי הפניה לבדיקה TRIMESTER I PRENATAL. תחום מעבדה [הורמון אנדו] אשמח לדעת מה בודקת הבדיקה הזו? לאיזה צורך עושים אותה?

20/12/2017 | 21:58 | מאת: ענת עם שלם

הי נעה. קודם כל מזל טוב. שנית , זוהי בדיקת דם פשוטה שמרכיבה, ביחד עם אולטרסאונד שקיפות עורפית, את סקר השליש הראשון. שילוב של בדיקות אלו מאפשר לאתר כ־85% מהעוברים עם תסמונת דאון. חשוב לציין כי בבדיקת סקר ניתן לקבל הערכת סיכונים בלבד ולא תשובות חד־משמעיות. חשוב לעשות את הבדיקות בזמן אשר צוין לך על גבי ההפניה. זהו חלון הזמנות בו ניתן להיות הכי מדוייקים בבדיקה. בהצלחה והיריון בריא ומהנה בברכה, ענת

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה