סויה

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

08/12/2004 | 14:35 | מאת: איילת

בתי בת 6 רגישה לחלב ואוכלת הרבה מוצרי סויה (חלב ומעדנים) וכך גם כל המשפחה. שמעתי לאחרונה על כך שבסויה יש הורמונים שיכולים להיות בעלי השפעות שליליות, לדוגמה: התפתחות מינית מוקדמת אצל בנות ובעיות פוריות בעתיד אצל בנים. האם יש בכך ממש? האם יכולים להיות נזקים אחרים כלשהם? אם כן - מה לתת כתחליף? אם לא - הייתי שמחה לדעת מה מקורן של השמועות הנ"ל? תודה.

08/12/2004 | 19:03 | מאת:

שלום רב, פורום זה אינו עוסק בתזונת ילדים. מומלץ לל להפנות את שאלתך לפורום מתאים לילדים. בברכה, ציונה