תזונה נבונה

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

18/04/2004 | 20:49 | מאת: א

שלום. אני בת 29, צמחונית. אני אוכלת בבוקר קורנפלקס עם חלב, אח"כ יוגורט דנונה, בצהריים טבעול עם אורז ובערב סלט ירקות עם גבינה מלוחה. אני שותה המון מים וגם תה, לפעמים רגיל ולפעמים ירוק עם סוכר אחד בכל פעם. אעפ"י כן אני מרגישה חולשה וגם תוצאות בדיקת הדם שלי הן לא להיט. מה מומלץ שאוסיף לתפריט? תודה על המענה

19/04/2004 | 10:38 | מאת:

א' שלום חסר פירוט לגבי תוצאות בדיקות הדם, האם בדקו לך גם B12? ברזל? מהו גובהך ומשקלך?וכדומה. ע"פ הפרוט שלך את לא צורכת מספיק ברזל. המקור הזמין ביותר לברזל הוא ממזונות מהחי (אם את אוכלת דגים זה גם תחליף די טוב לבשר) ולכן אם את אוכלת מזונות עשירים בברזל מהצומח חשוב שיהיה לידם מזונות עשירים בויטמין C (המשפרים את ספיגת הברזל) כמו עגבניה, פלפל, מיץ לימון וכדומה. מזונות מהצומח שיחסית עשירים בברזל הם: טחינה משומשום מלא, קיטניות (למשל שעועית, עדשים, פולי סויה), משמשים ותאנים מיובשים (עדיף אורגנים), ביצה וירקות כמו פיטריות , פטרוזיליה וחסה. בנוסף מומלץ לשקול בהתאם לבדיקות הדם תוספת של ויטמינים. מומלץ לגשת לדיאטנית להמשך יעוץ ולמעקב. בהצלחה שרון