רימונים

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

23/11/2004 | 23:44 | מאת: נתי

בתקופה האחרונה מדברים הרבה על כך שמאוד בריא לשתות מיץ רימונים ושזה עושה פלאים . על מה מדובר , ? למה זה טוב? עד כמה בריא? והאם באמת שווה להשקיע כסף (כי יקרים מאוד) בפרי הזה ומאמץ לשתות אותו כל יום. האם טוב גם לזיהומים ודלקות כמו אקנה? האם זה משנה אם שותים מיץ מ- 2 רימונים כל יום או אוכלים 2 רימונים כל יום- אולי הגרעינים בריאים? אם כן מה יש בהם שבריא לאכול גם אותם?

24/11/2004 | 09:29 | מאת:

נתי שלום הרימונים אכן נחשבים עכשיו ללהיט מבחינב בריאותית. הרימונים מכילים אנטיאוקסידנטים (נוגדי חימצון) מאד מאד חזקים שעוזרים לגוף להגן על עצמו מכל המחלות הנגרמות מחימצון (שזה בעצם רוב המחלות). לגבי אקנה אינני יודעת. ממליצים על מיץ היות והא מאד מרוכז ויותר קל לשתות מיץ מ-2 רימונים מלאכול 2 רימונים. בנוסף דווקא יתכן והגרעינים מפריעים לספיגה ולכן עדיף בצורת מיץ. למיטב ידיעתי אין בגרעינים משהו בריא. בברכה שרון