יתר לחץ דם

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

17/11/2004 | 10:31 | מאת: רונית חי

אני בת 67 עד כה בריאה לחלוטין עוסקת כל חיי בספורט לפני 1\2 שנה נתגלה י.ל.ד בסביבות 150 \90 אין לי עודף משקל ורב התזונה שלי היא גבינות עד 5% יוגורט והרבה ירקות כרוב אדום סלרי גזר בטטות ומידי פעם חזה עוף עוף אינני אוכלת בשר לעתם דגים,עשיתי בדיקות מקיפות , ללא ממצא פתלוגי בנתיים אני מקבלת חצי כדור משתן ללא תוצאה חיובית האם יש איזה שהיא דיאטה ספציפית מומלצת שבאמצאותה אשפר את לחץ הדם מבלי להשתמש בתרופות ? ובכלל על איזה מזון מומלץ לשים דגש?

18/11/2004 | 23:10 | מאת:

רונית שלום יש לשים לב על תזונה דלה במלח. היום מדברים על כך שהגבלה מאד חמורה של מלח יכולה לעזור אולם קשה לעמוד בתזונה כזו. אי לכך לפחות תנסי להקטין את צריכת המלח למינימום: להמנע מחמוצים ושימורים עתירי מלח, שימי לב שבשר מוכשר מכיל כמויות מלח גדולות, מומלץ להמנע גבינות מלוחות ולהעדיף גם בגבינות הלבנות של ה-5% לבחור מבין החברות את אלה שמוסיפות הכי פחות מלח, להמנע ככל האפשר מהוספת מלח ואבקת מרק לאוכל, להמנע מחטיפים וכדומה. הנתרן מופיע על הסימון התזונתי וחשוב לשים לב אליו ולהעדיף מזונות עם כמות הנתרן הנמוכה ביותר. שאר התזונה שלך נראית מתאימה להמלצות. בהצלחה שרון