ברזל בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

12/11/2004 | 15:18 | מאת: טל

שלום, רציתי לדעת האם נטילת ברזל עם מוצרי חלב מפחיתה מיעילות ספיגת הברזל עד כדי כך שאין בכך כל טעם, או שבכל זאת חלק מכמות הברזל נספג בגוף? תודה רבה

12/11/2004 | 18:13 | מאת:

טל שלום הברזל מפריע לספיגת הסידן והסידן מפריע לספיגת הברזל כך שאת לוקחת אותם ביחד בעצם את גם פוגעת בספיגת הסידן וגם בספיגת הברזל אולם אם אין לך אפשרות אחרת לא הייתי מוותרת על לקיחת הברזל היות ועדיין כדורי הברזל מכילים כמות מאד גדולה של ברזל. אפשר גם לעקוב אחרי בדיקת ההמוגלובין. הכדורים אמורים להשפיע תוך חודש ולכן שימי לב האם מבדיקה לבדיקה התוצאה משתפרת או לא . במידה ואין שיפור או ירידה בהמוגלובין אין טעם לקחת ביחד. בברכה שרון.