שאלה בנושא שוקו אשמח לקבל מענה

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

08/11/2004 | 18:32 | מאת: קובי

רציתי לדעת האם יש זרחן באבקת שוקו ובשוקולד? ידוע לי שיש בשוקו ושוקולד קפאין שמונע ספיגת סידן בגוף האם יש שם זרחן {אם יש?} בכמות כזאת שגם תורמת למניעת הספיגה של הסידן מהחלב הנצרך ביחד איתם?

09/11/2004 | 19:05 | מאת: צביקה קורן - תזונאי

קובי שלום, באבקת קקאו ובשוקולד יש כ 150 מ"ג זרחן לעומת כ 30 מ"ג סידן. נמצא, כי עודף זרחן במזון גורם לאובדן סידן (הרבה זרחן יש גם בחלבון מהחי ובקולה). עם זאת כדאי שתדע שבמוצרי קקאו יש עוד שני חומרים ה"מסייעים" באובדן סידן: א. חומצה אוכסלית - מתחברת לסידן שבמזון ומונעת ספיגתו בגוף (במקרה הגרוע יותר זה גם גורם לאבנים בכליות). ב. קפאין ותיאוברמין (ממשפחת הקפאין) גורמים להפרשה מוגברת של סידן בשתן. לכן הפרסומת הנפוצה: "בשבילו זה דני ובשבילך חלב" היא לא כל כך לעניין (בלשון המעטה. עוד כדאי שתדע שב 100 גרם חלב יש 118 מ"ג סידן ו 101 מ"ג זרחן. בהצלחה צביקה

10/11/2004 | 08:20 | מאת:

קובי שלום אכן בשוקולד ובאבקת קקאו יש הרבה מאד זרחן ואכן זרחן מפריע לספיגת הסידן. לכן עדיך לשתות חלב ולא שוקו למשל. אולם צריך לזכור שכל כך הרבה דברים מפריעים לספיגת סידן (כמו סיבים, עודף סידן, ברזל, קפאין, חלבון ועוד) ולכן בהמלצות לסידן לקחו בחשבון את זה שהספיגה היא קטנה. כלומר הגוף בעצם זקוק לכ-300 מ"ג סידן שנספג ביום וההמלצות מדברות על 800-1200 מ"ג סידן שיש לצרוך בתזונה. בברכה שרון