תזונה לאחר כריתת בלוטת המגן??

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

07/11/2004 | 16:09 | מאת: ויקי

לפני כשנה עברתי כריתת בלוטת מגן - האם יש המלצות לתזונה מסוימת ????

11/11/2004 | 08:01 | מאת:

ויקי שלום בעיקרון אין תזונה מיוחדת לאחר כריתת בלוטת המגן אולם במידה ואת לוקחת את התרופה "אלטרוקסין" ישנם מספר מזונות שמומלץ לא להרבות באכילת ולאוכלם מספר שעות לפני או אחרי נטילת התרופה.כמו כן עדיף לאכול מזונות אלו לאחר בישול. המזונות העלולים לפגוע ביעילות התרופה הם: אספרגוס, כרוב, כרובית, אפונה, עלי לפת, ברוקולי, תרד, כרוב ניצנים, חסה, פולי סויה, בוטנים, צנוברים ודוחן. בנוסף מומלץ להתיעץ עם הרופא לגבי תוספת של המינרל יוד. בברכה שרון