כבד עוף

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

31/10/2004 | 13:51 | מאת: אילנה

רציתי לשאול כמה פעמים בשבוע ניתן לאכול כבד עוף וכן מספר כבדים הנחשבים למנה. הבנתי שאסור לאכול בתכיפות רבה מדי .

01/11/2004 | 08:46 | מאת:

אילנה שלום בעיקרון כבד עוף מכיל כמות גדולה של ויטמינים ומינרלים כמו ברזל, ויטמין A, ויטמין B12 ועוד. אולם יש לו 2 בעיות: 1. בכבד נעשה ייצור הכולסטרול אי לכך זהו מאכל עתיר מאד בכולסטרול (100 גרם כבד מכיל 550 מ"ג כולסטרול - כפול מהכמות שיש בביצה מספר 2). 2. הכבד הוא "מנקה הדם" שלנו אי לכך למשל עוף שגדל בתנאים רגילים ומקבל כמויות גדולות של הורמונים, אנטיביוטיקה ועוד הכבד שלו יהיה מלא אף הוא בחומרים אלו. לכן לא מומלץ לאכול כבד יותר מפעם בשבוע שבועיים ואני ממליצה על כבד אורגני. 100 גרם כבד נחשב למנה. אני לא יודעת בדיוק כמה חתיכות זה כי זה תלוי בגודל הכבדים. בברכה שרון