דיאטה למניעת עצירות

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

26/10/2004 | 10:47 | מאת: רותי

לפני חצי שנה מאו אצלי סוכר גבוה .כולסטרול וטרגליצרידים גבוהים . דיאטנית שטיפלה בי המליצה לי תפריט כזאת .לאכול ירקות לחם קל מחיטה מלאה לחולי סכרת . אבל אסרה עלי לאבול דברי מתיקה . תפוחי אדמה וכן קיטניות .הדיאטה שיפרה לי את הסוכר טרגליצרידים אבל את הכולסטרול במידה פחותה. התוצאה טובה אבל התחיל לי עצירות שכנראה גרמה לי לפיסורה אני די סובלת מפיסורהומטופלת אצל פרוקטולוג ומקווה לטוב מה שברצוני מאד לדעת מה אתם ממליצים לתפריט שיעזור לבעיות שלי כולל הפיסורה . וכן האם כוסמת גורמת לעצירות מה מאכלי ם שיעזרו לי למנוע עצירות . אני לוקחת כרגע כל ערב תה יונגבורן נראה לי שזה עוזר אבל אני רוצה להגיע לשלב שהכלצ יהיה טבעי סליחה על המכתב הארוך ותודה מראש

26/10/2004 | 13:38 | מאת:

רותי שלום, תזונה למניעת עצירות כוללת בראש ובראשונה שתייה מרובה (של משקאות דלי סוכר)- לפחות 10-12 כוסות ליממה. בנוסף יש להקפיד על אכילת ירקות טריים ומבושלים, פירות (בשבילך 1 ליום), דגנים מלאים (לחם מחיטה מלאה, אורז מלא, כוסמת, בורגול וכו') וקטניות. בברכה, שרון