סוכרת מסוג 2

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

24/10/2004 | 15:35 | מאת: יפעת

שלום רב לאמא שלי יש סוכרת מסוג 2, היא לוקחת כדורים להורדת סוכר - שנים ליום. השאלה היא האם לקיחת כדורים יכולה לגרום להתעייפות הלבלב ולבסוף יגרום לכך שהיא תאלץ לקבל זריקות אינסולין כי הכדורים לא ישפיעו. מה ניתן לעשות כדי להוריד את הסוכר ללא כדורים?

24/10/2004 | 16:20 | מאת:

יפעת שלום, לקבלת תשובה מדוייקת בנושא פעילות הכדורים כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה או אנדוקרינולוג. בנוסף לנטילת הכדורים (ןלא במקומם!!) כמובן שיש לשמור על תזונה דלת סוכר: להמנע מאכילת מזונות ושתייה המכילים סוכר ולהפחית את צריכת הפירות ל- 1-2 ליום. לקבלת תפריט דל סוכר אישי המתאים לאימך מומלץ לפנות לדיאטנית בקופת החולים או במרפאת הסוכרת. בברכה, שרון

25/10/2004 | 20:38 | מאת: מריוס ויטנר-תזונאי

הטיפול בסוכרת באמצעות תזונה לא מסתכם רק באי אכילת סוכר או הגבלת כמות הפירות. זו גישה פשטנית מדי, שלא תאפשר הורדת הכדורים.