מוצרי חלב

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

20/10/2004 | 09:12 | מאת: נועם

בוקר טוב! שאלותיי בנושא החלב... באיזו מידה מוצרי החלב חיוניים לגופנו? מהי מידת הצריכה שנחשבת מוגזמת? ולמה בדיוק הם תורמים? יש סוג שמומלץ יותר מהאחרים?

20/10/2004 | 14:13 | מאת:

נועם שלום מוצרי חלב תורמים לגופנו בעיקר סידן בכמויות גדולות יחסית לשאר המאכלים וחלבון בעל ערך גבוה. צריכה מוגזמת היא אינדיווידואלית. בעיקרון עדיף לבחור מוצרי חלב בעלי אחוזי שומן נמוכים יותר, ללא תוספת של סוכרים וצבעי מאכל, ניתן לבחור מוצרים חלב שעשירים יותר בסידן (למשל בגבינה לבנה של חברות מסוימות יש יותר סידן מאשר בקוטג'). בנוסף מומלץ גם לצרוך מוצרי חלב יוגורט המועשרים בחיידקים ידידותיים לנו. בברכה שרון