שמן או מרגרינה

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

19/10/2004 | 20:44 | מאת: יהודית

ברצוני להמיר את המרגרינה , במתכוני העוגות, בשמן. איזה שמן עדיף לאפית עוגות ומהו המפתח. כלומר, חצי חבילה מרגרינה כמה שמן זה? תודה יהודית

20/10/2004 | 08:08 | מאת:

יהודית שלום אפשר להחליף את המרגרינה בשמן קנולה (עדיף מכבישה קרה - ניתן לקנות בבתי טבע). בעיקרון 3/4 כוס שמן אמור להחליף 200 גרם מרגרינה (1 חבילה) אולם צריך לבדוק את זה על כל מתכון בנפרד. בהצלחה שרון

20/10/2004 | 13:50 | מאת: מריוס ויטנר-תזונאי

יהודית שלום, לדעתי, עדיף להשתמש בחמאה. בבישול / אפיה כל שמן מתחמצן והופך למזיק, בדיוק כמו המרגרינה. אלא אם כן משתמשים בשיטה מיוחדת המונעת את החימצון.