דיאטה

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

06/10/2004 | 14:08 | מאת: נעמה

אני מבצעת כבר 5 וחצי חודשים דיאטה ירדתי 13 ק"ג אני בת 33 גובה 1.70 שוקלת כיום 58 ק"ג הדיאטה שאני מבצעת היא: 4-5 כוסות נס קפה עם חלב דל שומן 1% גביע קוט'ג 5% ביצה קשה ירקות סלט כרוב אדום דיאטטי תפוח אדמה אפוי 2 פירות חצי כוס קורנפלקס עם חלב דל שומן מה דעתך? חג שמח

07/10/2004 | 11:20 | מאת: יעלי

נעמה שלום, הנני מנסה לבצע דיאטה מזה זמן רב אך ללא הצלחה. שאלתי אליך האם אינך מוסיפה לחם קל לתפריטך? ואת הסלט כיצד הינך מתבלת? נראה לך שעם מעט רוטב אלף האיים זה בסדר ( נמאס לי כבר מלימון). תודה, יעל

07/10/2004 | 23:41 | מאת:

נעמה שלום משקלך בטווח הנמוך של המשקל הרצוי. התפריט מכיל פחות מ-800 קלוריות, דל מאד בשומן, מכיל מעט מאד סידן וכמעט ללא ברזל. הייתי ממליצה לך להוסיף מנת בשר/עוף/דג ליום, כף שמן זית + 1 כף טחינה (עדיף משומשום מלא), יוגורט 3%, לגוון בסוגי הגבינות (למשל בגבינה לבנה 5% יש פי שניים סידן מבקוטג') ולהוסיף עוד קצת פחמימות. בנוסף כדאי לשקול לקחת מולטי ויטמין. תפריט כזה מכיל כ- 1200 קלוריות. היות וחיית עם הדיאטה שתיארת מספר חודשים ולכן גופך בודאי מאד "חסכוני" הוסיפי את פריטי המזון בהדרגה ע"מ שלא תעלי במשקל. בנוסף מומלץ גם להוסיף פעילות גופנית מתונה - באישור רופא כמובן. בהצלחה שרון