מה יתרונותיו של שמן זית? ראה/י הרחבה

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

27/09/2004 | 08:01 | מאת: יאיר

אני לא מבין מה ההבדל בין שמן זית ( לדוג' : זיתא ) לעומת שמן רגיל ( לדוג' : קנולה מזוכך ). ידוע ששומנים רווים לא ממולץ לצרוך אך שומנים בלתי רווים דווקא כן. הסתקלתי במרכיבי שני השמנים ההבדל היחיד הוא באחוזי השומן הרווים והבילתי רווים : ב"קנולה" - 86 אחוז שומן בלתי רווי ו- 5.5 אחוז שומן רווי ב"זיתא" - 74 אחוז שומן בלתי רווי ו- 14 אחוז שומן רווי מכאן ששמן הזית בכלל לא בריא לעומת הקנולה. אז מה יחודו של שמן הזית?

29/09/2004 | 23:02 | מאת:

יאיר שלום בתוך השמן הבלתי רווי שי הבחנה בין שמן רב בלתי רווי לחד בלתי רווי שנחשב לבריא יותר. הרכב שמן הזית מכיל 74% חומצות שומן חד בלתי רוויות בעוד שהרכב שמן הקנולה מכיל 55% חומצות שומן חד בלתי רוויות. בנוסף יש יתרון לשמן המופק בכבישה קרה כמו שמן הזית ולא בחימום ((מזוכך) כמו שמן הקנולה הרגיל. אין בזה לומר ששמן הקנולה אינו בריא - ההפך, אולם מומלץ להשתמש בשמן קנולה מכבישה קרה (ניתן להשיג בבתי טבע. מחירו בכבישה קרה כמחיר שמן הזית) במקביל לשימוש בשמן זית. חג שמח. שרון