מה יתרונותיו של שמן זית? ראה/י הרחבה
דיון מתוך פורום תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין
אני לא מבין מה ההבדל בין שמן זית ( לדוג' : זיתא ) לעומת שמן רגיל ( לדוג' : קנולה מזוכך ). ידוע ששומנים רווים לא ממולץ לצרוך אך שומנים בלתי רווים דווקא כן. הסתקלתי במרכיבי שני השמנים ההבדל היחיד הוא באחוזי השומן הרווים והבילתי רווים : ב"קנולה" - 86 אחוז שומן בלתי רווי ו- 5.5 אחוז שומן רווי ב"זיתא" - 74 אחוז שומן בלתי רווי ו- 14 אחוז שומן רווי מכאן ששמן הזית בכלל לא בריא לעומת הקנולה. אז מה יחודו של שמן הזית?
יאיר שלום בתוך השמן הבלתי רווי שי הבחנה בין שמן רב בלתי רווי לחד בלתי רווי שנחשב לבריא יותר. הרכב שמן הזית מכיל 74% חומצות שומן חד בלתי רוויות בעוד שהרכב שמן הקנולה מכיל 55% חומצות שומן חד בלתי רוויות. בנוסף יש יתרון לשמן המופק בכבישה קרה כמו שמן הזית ולא בחימום ((מזוכך) כמו שמן הקנולה הרגיל. אין בזה לומר ששמן הקנולה אינו בריא - ההפך, אולם מומלץ להשתמש בשמן קנולה מכבישה קרה (ניתן להשיג בבתי טבע. מחירו בכבישה קרה כמחיר שמן הזית) במקביל לשימוש בשמן זית. חג שמח. שרון