שילוב מורכב של בעיות

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

15/09/2004 | 06:10 | מאת: אורעה לביא

שלום. אני מבקשת יעוץ במצב שכולל שילוב מורכב של בעיות: 1. נכות משתי תאונות דרכים: * אורטופדית - הגבלות בינוניות בפרקים, צליעה, שמוש במקל הליכה, פלטינות וכאבים. * נורולוגית - בעיות יציבות. * נורו-אופטית - בעיות מיקוד בקריאה. שמוש במשקפי קריאה. 2. מנופאוזה, המאופיינת בעיקר בהתקפי הזעת-יתר ובאוסטיאופורוזיס. 3. אלרגיה ללקטוז.

15/09/2004 | 07:56 | מאת:

אורעה שלום, אני אענה לך לגבי הבעיות הקשורות לתזונה: לגבי האוסטיאופרוזיס- חשוב להקפיד על אכילת מזונות עשירים בסידן. מכיוון שאת רגישה ללקטוז, אני מניחה שאת רב מוצרי החלב, העשירים בסידן, אינך אוכלת. לכן על מנת להגיע להמלצות לצריכת הסידן היומית, מומלץ לאכול טחינה, סרדינים, שקדים, תאנים, כרוב, מוצרי סויה, ולהשלים עם תוסף סידן המכיל גם ויטמין D. לגבי הרגישות ללקטוז: אם את בכל זאת רוצה לאכול מוצרי חלב, ניתן לרכוש כמוסות לקטזין המפרקות את הלקטוז במוצרי החלב ומקילות על התסמינים של הרגישות. בברכת שנה טובה, שרון