שאלה

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

13/09/2004 | 18:21 | מאת: עתליה

מה הסכנה בצריכת דיאט קולה קולה מסטיק ללא סוכר סוכר לבן וחום תה רגיל או מה החסרונות, תופעות לוואי וכו'

16/09/2004 | 10:05 | מאת:

עתליה שלום 1.דיאט קולה מכיל בנוסף לקפאין וצבעי מאכל גם ממתיקים מלאכותיים בינהם את האספרטיים. היום למשל לא מומלץ לנשים בהריון ולילדים לשתות משקאות המכילים אספרטיים. ישנם אתרים באינטרנט המלאים דיווחים שונים ומשונים על תופעות הלוואי של האספרטיים אולם אין להם בנתיים ביסוס מחקרי. 2.קולה מכילה כמויות גדולות של סוכר (בנוסף לשאר המרכיבים המלאכותיים שבה) שלא בריא לשיניים, עלול לגרום לעליה במשקל ולעלייה בשומני הדם ובכלל לא בריא לגופנו. המשקה המומלץ לגופנו הוא מים. 3. מסטיק ללא סוכר דווקא יכול להיות בריא לשינינו אם לועסים מיד לאחר הארוחה (גורם להפרשת רוק בסיסי שעוזר לשמור על היגיינת השיניים כמובן לא במקום צחצוח) אולם לעיסה ממושכת עלולה א. לגרום לפגיעה במפרקי הלסת ב. לבלבל את הקיבה לחשוב שאוכל בא - מה שגורם להפרשת מיצי עיכול ועלול לגרום לתחושת רעב. 4. לגפנו אין צורך בסוכר לבן ומומלץ להמנע ממנו לחלוטין. כתחליף למתוק ניתן להשתמש בכמויות קטנות של סוכר חום (אמיתי), סירופ מייפל אורגני או דבש טבעי שלא עבר חימום והוספת מים. 5. תה רגיל מכיל קופאין אולם הוא גם מכיל חומרים טובים לגופנו ולכן בהחלט אפשר לשתות גם תה ללא סוכר במשך היום כמקור לנוזלים ולאנטיאוקסידנטים. בברכה שרון

21/09/2004 | 00:43 | מאת: יעל

אחלה תשובה !