זרעי פישתן

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

09/09/2004 | 20:02 | מאת: זרעי פישתן

שלום ישנם זרעי פישתן טחונים ושלמים. מה ההבדל. האם אוכלים אותם טחונים בלבד?האם לאחר הטחינה שומרים במקרר או במקפא? האם זרעי פישתן שלמים שומרים במקפא. כמה זמן לאחר הטחינה הזרעים טובים? למה הם עוזרים.? תודה מראש.

09/09/2004 | 23:27 | מאת:

שלום, זרעי פשתן מכילים חומצות שומן מסוג אומגה 3,שלהן השפעה מיטיבה על שומני הדם, מחלות לב,מערכת החיסון ועוד. בנוסף מכילים זרעי הפשתן סיבים תזונתיים ולכן תורמים הזרעים גם למערכת העיכול (כטיפול בעצירות). על מנת לקבל מזרעי הפשתן את האפקט המירבי רצוי לקנות את הזרעים שלמים ולטחון כמות קטנה סמוך לאכילה או לטחון כל פעם קצת ולשמור במקרר.זרעי פשתם שלמים ניתן לשמור גם לא בקירור. בברכה, שרון

23/09/2004 | 20:33 | מאת: סילביה

אין לבשל זרעי פשתן כי אז ההשפעה שלהם שלילית. במצב טחון יש לשמור עליהם בכלי אטום למעבר קרני אור, ההורסות את כל הטוב שבזרעים. לכן, אין לקנות זרעי פשתן טחונים אלא, לטחון לבד את הכמות הרצויה ולהשתמש מיד.