שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

09/04/2004 | 00:03 | מאת: נילי

ערב טוב יש לי מספר שאלות אני מבקשת סליחה מראש שזה יהיה ארוך אני בחורה בת 22 לפעמים יש לי חוסר בברזל יש לי סוכר נמוך אבל לא יותר מידי מגיל 10 אני שמנה לא חשוב מה עשיתי כולל תרופות תמיד רזיתי קצת וחזרתי להיות עם יותר לפני כמה חודשים הלכתי למקום שעושה דיקור במספר מקומות בגוף ואת אוכלת ביום בסביבות ה400 קלוריות תוך חודשים וחצי הורדתי את המשקל ועכשיו תוך 4 חודשים ופוחת 24 קילו היום אני אוכלת בסדר יש לי עוד כמה קילו להוריד אבל הבנתי את הנזק שאני עושה אז אני בהפסקה ובשמירה על ההצלחה רק בערב פסח השתוללתי בלי חשבון יש לי גם בעיה של אכילה כפיתית אין לי בעיה לאכול קצת אבל לפעמים אני לא מצליחה לא לאכול לא חשוב כמה כאב לי וכמה כבר אכלתי בערב חג למשל אכלתי 4 פרוסות עוגה וכמובן אוכל ובשתיים בלילה אכלתי שוב למרות שהיה לי כאב בטן אני ממש לא רוצה להשמין במיוחד שיש לי עוד 5 קילו לרדת קבלתי תפריט שיש בו הכול אפילו שוקלד קטן פעם ב6ימים הוא 1400 קלוריות שהירקות לא נכללות הייתי רוצה להבין פעם אחת יש שאומרים לחשב ויש שלא מה לעשות אני אוכלת המון המון ירקות 400 קלוריות אני רוצה שתסבירי לי אך אפשר לשמור ולרד אבל גם לאכול אני אוהבת אוכל סיני והוא מטוגן אני אוהבת בצקים לצערי אני אוהבת הכול ני ממש רוצה לבכות כמו כן נאמר לי שיום או יומים של פרי מנקים את הגוף ומרזים הייתי רוצה לדעת מה את חושבת על זה אני יודעת שמיום אבטיח או תפוחים ניתן להוריד עד קילו כמה ימים רצוף מותר לי זה טוב כי אין הגבלה בכמות ובימים שאני מרגישה שעומד להיות לי טרוף לאוכל עדיף לאכול משהו אחד שאפשר לרדת ממנו ולא הרבה דברים משמינים אני רוצה לעשות יום אבטיח או פרי פעם בשבועים כך גם לרד וגם לנקות את הגוף סליחה על האורךותודה

09/04/2004 | 00:51 | מאת: נילי

סליחה אבל יש לי עוד שאלה קטנה ביופ רי כתוב שמותר לאכול כמה שרוצים כמה זה כמה שרוצים אותה שאלה יש לי גם לגבי ירקות שכתוב שהם לא נכללים זה "חופש" שוב תודה

13/04/2004 | 09:23 | מאת:

נילי שלום, ביופרי הוא מזון השייך לקבוצת החלבונים. את יכולה לאכול ביופרו כתחליף למזון חלבוני אחר כמו: כוס חלב, גביע יוגורוט, או גבינה. הירקות דלים בפחמימות ועשירים בויטמינים ובמינרלים ולכן מומלץ להרבות באכילתם.חשוב לאכול מיגוון של ירקות ,מכל הסוגים , המינים והצבעים. ללא הגבלה- הכוונה לאכול כרצונך בכל הארוחות ללא חישובים ומדידות.

13/04/2004 | 08:09 | מאת:

נילי שלום, קראתי בעיון רב את סיפורך. המלצתי לך , להפסיק לרדוף אחר כל מיני דיאטות משוגעות, הן אינן בריאות ואינן מאוזנות .דיאטות אלו גורמות נזק רב , מבחינה גופנית ונפשית. עלין לפנות לדיאטנית קלינית במקום מגוריך, לקבלת טיפול תזונתי מקצועי ומתאים , וכן מעקב רציף למשך שנה.