רוצה להשמין

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

04/07/2004 | 22:02 | מאת: נועה!

שלום, אני עוד מעט בת 18. הגובה שלי הוא 1.67 אני שוקלת 42 אני רוצה מאוד להשמין ואני לא מצליחה. (להגיע למשקל 50) תוכלו לתת לי תפריט יומי? אני אשמח מאוד! :)

04/07/2004 | 23:43 | מאת: מאיה

אני מקווה שאת אוהבת לאכול: בוקר: כוס וחצי דגני בוקר עם כוס חלב על הבוקר של תנובה (החלב המתוק) או 4 פרוסות לחם רגיל (עדיף לבן כי ללחם לבן יש ערך גליקימי גבוה ולכן הוא פחות משביע מלחם מחיטה מלאה או לחם משיפון למשל, ולכן אולי אפילו תהיי רעבה ותרצי לאכול עוד) עם ארבע או יותר כפות גבינה או קוטג' 5% או עם גבינה צהובה (2 פרוסות או יותר) או לאכול את עם בגט במקום עם הלחם (אם זה בגט מהסופר אז בסביבות חצי בגט או בגטים שקונים מהמאפיה). בנוסף אפשר ום רצוי ירקות + כף שמן לבחירתך או כף טחינה גולמית או כ-10 פיצוחים אחרי כשעתיים וחצי: סנוויץ' עם גבינה או טונה או פסטרמה+ פיצוחים+ פרי אם בא לך גם צהריים: כוס וחצי אורז או פסטה או פתיתים או פירה או כל תוספת אחרת (אם זה לא מספיק את יכולה להוסיף עוד חופשי) + 150- 200 גרם של בשרי (יוצאת חתיכה יפה של בשר) להוסיף ירקות או סלט+ משהו עם שומן (כף שמן, טחינה... כמו מה שכתוב בארוחת בוקר) אחרי שעתיים וחצי: חטיף אנריגה של אנרג'י (החלב עם הפירות הכי מומלץ: גם הכי טעים וגם הכי בריא כי זה מועשר בסידן ומלא ויטמינים ומינרלים חשובים) או כ- 6 או יותר פירות יבשים או 2 פירות גדולים, כמו תפוח, תפוז, אגס (12 ענבים= פרי אחד, 3 פירות קטנים כמו משמש או שזיף= פרי אחד, אז אם את רוצה את יכולה להחליף) בנוסף לאכול פיצוחים (עדיף לא קלויים כי זה יותר בריא) תוכלי משהו כמו עשרים, אם בא לך עוד אז בכיף ערב: 2 פרוסות לחם או פיתה (לא בדיוק אותו דבר מבחינת הקלוריות, אבל שטויות)+ ביצה+ 4 כפות גבינה או 2 פרוסות צהובה+ סלט עם שמן זית או כל שמן אחר. המלצה שלי שימי טחינה על הסלט זה דבר עולמי! אחרי שעתיים וחצי (אם עוד לא הלכת לישון): כוס חלב או ריוויון או פרוסה עם צהובה או גבינה. העיקרון הוא לאכול כל שעתיים שלוש שעות (זה לא קשור להשמנה, ככה צריך לעשות גם בדיאטת הרזיה), ואם יש לך בעיה שאת שובעת מהר או לא כל כך אוהבת לאכול, אז להכניס לתפריט מאכלים שאת יודעת שהם טעימים לך ואת אוכלת מהם הרבה (בדר"כ בגטים ובמבה ושוקולדים וגלידה, ועוגיות ועוד...) ולאכול מאכלים עם ערך גליקימי גבוה שלא משביעים מהר ולכן רוצים עוד (מאכלים אלה הם גם מה שד"כ אנחנו הכי אוהבים: כל המתוקים למינהם, כל מה שעשוי מקמח לבן כמו לחם לחם ובגטים ופיתות, תפוחי אדמה ועוד) צריך לשתות הרבה, במצב שלך לא לשתות דיאט, תפנקי את עצמך גם במיצי פירות. כלל חשוב נוסף לא לוותר על ארוחות, ואם את מרגישה מפוצצת, אז לאכול בשאר הארוחות מאכלים שיש בהם הרבה קלוריות, ככה את לא צריכה לאכול הרבה בשביל להשיג קלוריות. למשל פיצוחים או במבה, או שוקולד או גלידת שמנת או עוגה ועוד. אם יש לך בעיות עם המחזור אל תעשי בתקופת העליה במשקל כושר כי זה מסוכן. חכי שתעלי בהדרגה, תעשי בדיקות דם הורמונליות, ואם הכל בסדר את יכולה לעשות גם כושר. בהצלחה!

05/07/2004 | 08:37 | מאת:

נועה שלום הייתי ממליצה לפנות לדיאטנית היות וחשוב לעלות נכון במשקל ובנוסף המעקב הוא מאד עוזר ותומך. לפי הנתונים שמסרת את זכאית לדיאטנית ע"ח הקופה. בברכה שרון.