חילוף חמרים

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

03/07/2004 | 22:58 | מאת: מירי

אני רוצה להיגמל מהתה הטיבטי, איך אני עושה את זה? ברצוני לציין כי בהתחלה הכל היה טוב ויפה וירדתי 13 ק"ג בחצי שנה , ועכשיו אני רוצה להפסיק ולא יכולה, כי איך שאני הפסיקה לשתות את התה גם היציאות מפסיקות. לכאורה אני עושה הכל נכון : אני הולכת כל יום שעה - הליכה נמרצת (7 קמ"ש בשעה) שותה הרבה (בליווי סירוף דיאט) בערך 10 כוסות ביום, ואוכלת מנת סלט אחד גדול ביום, כ-2 עד 3 מנות פרי ביום וכן הלאה. מה לעשות?

05/07/2004 | 08:16 | מאת:

מירי שלום אפשר לנסות מספר שיטות: 1. להשרות ללילה 3 שזיפים מיובשים במים חמים ובבוקר לשתות את המים ולאכול את השזיפים. 2. אפשר לרסק עגבניה ולהוסיף כפית שמן זית או שמן קנולה (עדיף מכבישה קרה). 3. אפשר לנסות על הבוקר לשתות 1-2 כוסות מים קרים. 4. יש כאלה שכוס מיץ תפוזים טבעי עוזרת. המשלשלים גורמים לעצלות של מערכת העיכול ולכן לוקח זמן עד שהיא מתאוששת ולכן צריך סבלנות לתהליך. בהצלחה שרון.