חומציות בנרתיק

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

02/07/2004 | 13:40 | מאת: יולי

ה-ph שלי הוא 5 . אילו מאכלים מומלץ לאכול כדי לאזן את חומציות הנרתיק מלבד יוגורט? האם גבינת עיזים מומלצת לאכול כשיש קנדידה? תודה.

04/07/2004 | 14:06 | מאת:

יולי שלום, לא ברור למה הכוונה ב- PH 5. אם הכוונה לרמת החומציות בנרתיק, אז זוהי רמת חומציות טובה- חומצית. הקנדידה גדלה בסביבה בסיסית ומפסיקה להתרבות בסביבה חומצית. על מנת ליצור סביבה חומצית, להגדיל את כמות החידקים הידידותיים במעיים וכך לדכא את שגשוג הקנדידה, יש לאכול יוגורט פרוביוטי או לשתות אקטימל בכמות של 2-3 ביום. מומלץ אף ליטול תכשיר פרוביוטי בכמוסות או באבקה. לגבי גבינת עיזים- אינה נחשבת למזון פרוביוטי ולכן אין לה יתרון ממשי בטיפול בקנדידה. בברכה, שרון

05/07/2004 | 08:10 | מאת:

יולי שלום את יכולה גם להוסיף מיץ חמוציות (1-2 כוסות ליום) להורדת PH. בברכה שרון.

05/07/2004 | 18:40 | מאת: יולי

שרון, האם החמוציות אמור להעלות את רמת החומציות (נשמע הגיוני) או להוריד אותה? תודה.