יוגורט

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

29/06/2004 | 17:38 | מאת: דויד

שלום יש לי שאלה לגבי יוגורטים והמוצרים הדומים למיניהם רציתי לדעת מה ההבדל בין יוגורט ביו לבין יוגורט ביו-פרו (דנונה למשל) מה זה ה- פרו מה הוא תורם ואם הוא טוב למה לא כל היוגורטים נעשים ביו-פרו וחלקם רק ביו ? בנוסף מה ההבדל בין יוגורט שהוא ביו לבין כזה שלא רשום עליו שהוא ביו?? מי עדיף והאם זה משמעותי? מה ההבדל בין יוגורט (למשל יוגורט דנונה של שטראוס) לבין שלי (של תנובה) האם שלי הוא גם כן יוגורט ואם לא מהו בעצם בקטגוריה הזו? מי עדיף אם זה משנה?? מנוסף מה ההבדל בין משקה יוגורט לבין ריוויון / פריוויון של תנובה ?? האם ריוויון / פריווין הם משקאות יוגורט? אם לא מה הם בעצם ומה ההבדל בינם לבין משקה מחלב רגיל? מה עדיף?? מה ההבדל בין הריוויון ל - שלי והאם שלי זה כמו אשל? או גיל? מה ההבדלים? מצטער על האורך אבל אני רוצה פעם אחת להבין ולעשות סדר בבלאגן הזה של מוצרי החלב השונים ולכן אודה אם תוכלו לפרט כמה שיותר על ההבדלים ועל התרומה התזונתית של כל אחד (הזכרת שמות החברות תנובה ו שטראוס נודה רק לצורך הבהרה לאיזה מוצר אני מתכוון ללא כוונה של האם להעדיף תנובה או שטראוס) תודה

לקריאה נוספת והעמקה
01/07/2004 | 08:23 | מאת:

דויד שלום יוגורט הוא חלב המותסס ע"י חיידקים ידידותיים הנמצאים באופן טבעי במערכת העיכול שלנו. חיידקים אלו מסייעים בעיכול המזון ותורמים לספיגה של ויטמינים ומינרלים. בנוסף חיידקים אלו עוזרים באמצעות "דחייה תחרותית" לחזק את מערכת החיסון. מערכת העיכול שלנו אמורה להכיל כמות מספקת של חיידקים אלו אולם תזונה לא מאוזנת, זיהום אוויר, לחץ, תרופות אנטיביוטיות ועוד פוגעים בהם. יוגורט מכיל כמות גדולה של חיידקים ידידותיים אלו וזהו ההבדל בעצם בין יוגורט למוצרי חלב שאינם יוגורט. "ביו" מציין חיים. מוצר שמצויין עליו ביו מציין מוצר שיש בו חיידקים חיים. ביופרו הוא סוג של יוגורט של שטראוס המכיל בנוסף לחיידקי היוגורט הרגילים חיידק נוסף הנקרא "ביפידוס לונגום" היתרון שלו שהוא ספציפי יותר למעי הגס והוא עמיד יותר. ריוויון למיטב ידיעתי אינו יוגורט ולכן הוא משקה חלב רגיל. גיל ואשל גם הם אינם יוגורטים וכפי שצויין קודם ההבדל הוא שאינם מכילים חיידקים חיים. גם למוצרי חלב שאינם יוגורט יש כמובן חשיבות היות והם מכילים כמות יפה של חלבונים וסידן. בברכה שרון.