נפיחות בבטן

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

20/06/2004 | 16:15 | מאת: אבי

שלום! ההקדמה מעט ארוכה, אך הכרחית כדי לתת את מקסימום הפרטים למתן תשובה . אני בן 41 וזה מספר שנים שאני בבוקר מנשנש עוגיה או שניים עם כוס מים, ולפעמים גם קפה שחור קטן. ארוחת צהריים מלאה הכוללת צלחת גדולה של סלט ירקות מעורב(מלפפון, חסה, עגבניה, כרוב ועוד ירקות, כל יום התערובת מעט משתנה) וכן מנת דג או בשר ומעט תוספת של ירקות מבושלים. בערב לפעמים נישנוש של גלידה, בורקס, שניצל או פשוט כלום. בכל התקופה הנ"ל (4 שנים) אני גם עוסק בספורט אירובי וחדר כושר(חיטוב ופיתוח גוף) 2 עד 3 פעמים בשבוע. לפני כשבועיים יעץ לי מדריך הכושר לשנות את הרגלי התזונה כדי להוריד את אחוזי השומן ולהעלות את מסת השריר. ובהמלצתו הוספתי באופן קבוע ארוחת בוקר הכוללת סנדביץ מלחם מלא עם גבינה צהובה 9% וחפיסת קוטג' 1/2% או יוגורט 0%. וכן ארוחת ערב הכוללת שוב גבינה 1/2% עם בננה או תפוח או סלט ירקות. ובין הארוחות (ב10:00 וב16:00) תפוח או בננה. כשבועיים מתחילת התפריט הנ"ל כשהתחלתי ללכת על ההליכון בחדר הכושר, עדיין בהליכה מתונה התחלתי להרגיש שהבטן מתחילה להתנפח וזה באופן ישר גרם לי כאילו לפחות נפח נשימה. כאילו נפח הריאות הצטמצם. כמובן שהפסקתי כל פעילות. לאחר ארבעה ימים ניסיתי שוב והתופעה חזרה על עצמה. אך גם לאחר שהפסקתי עדיין ההרגשה של קיצור נפח הנשימה המשיך והיה לי ממש קושי לנשום, כאילו משהו בפנים מקטין את נפח הריאות עם תחושה שגרפס אחד טוב (שאינו מגיע) ישחרר אותי פתאום ואוכל לנשום לרווחה. לאחר מכן זה מופיע לפעמים גם ללא ספורט שנפסק לאלתר עד מציאת פיתרון. הקדמתי את נושא התזונה כי אולי יש קשר. אין, או יותר נכון לא ידוע וכן לא היו בעבר בעיות לב כל שהן, ולא בהיסטוריה המשפחתית. אשמח אם יהיה רעיון כן שהוא לפתירת הבעיה או לפחות השערה מה הבעיה תודה

21/06/2004 | 07:21 | מאת:

אבי שלום, המלצתי לך לפנות קודם לבדיקה רפואית. לא נראה לי שקיימת בעיה עם התפריט לפי מה שציינת. בברכה, ציונה

25/06/2004 | 02:16 | מאת: חיים

תנסה לבדוק רגישות/אי סבילות ללקטוז.