תזונה לאחר ניתוח הוצאת אבנים בכיס מרה

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

18/03/2004 | 23:02 | מאת: מיכל

שלום רב, רציתי לשאול האם צריך תזונה מסוימת לאחר ניתוח להוצאת אבנים בכיס מרה ? תודה יעל

21/03/2004 | 08:03 | מאת:

יעל שלום, בעיקרון לא. אך אם הנך צורכת כמות רבה של מזונות עתירי שומן בתפריט היומי , הייתי ממליצה לך להפחית בכמותם ולהקפיד על תזונה נבונה, כלומר 25% - 30% מסה"כ הקלוריות המומלצות לך מקורם משומנים. העדפה לשומנים רב בלתי רוויים וחד בלתי רוויים כמו: שמן זית, קנולה,אבוקדו, טחינה וכו".

24/11/2004 | 21:12 | מאת: דןדן

סליחה, אבל גם השואל וגם המומחית הנכבדה אינם כל כך מתמצאים בתחום: אין דבר כזה הוצאת אבנים מכיס המרה. רק ניתוח להסרת כיס המרה. לעיתים רחוקות ובמקרים מיוחדים מוציאים אבנים שנתקעו בצינור המרה.