האם זה טוב?

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

09/02/2005 | 07:27 | מאת: יעל

שלום גובהי 161 שקל 57 אני מעוניינת להוריד מס ק"ג נאמר לי לאחרונה שאסור לי לאכול מוצרים המכילים גלוטן ולהישתדל להמעיט ביוגורטים בניתי לי את הדבר הבא אשמח לקבל חוות דעת(האם זה מספיק קלוריות וכן האם ניתן לרדת אם זה) בוקר 2-3 פרכיות אורז (או 2 פרוסות לחם ללא גלוטן) עם 2 כפות גבינה 1/2% וירקות ביניים- פירי צהריים- תפוח אדמה (200 גר'), כוס אורז מנת בשר(100גר) או דג(200 גר') וירקות ביניים- פרי ערב- 2-3 פריכיות אורז או תפוח אדמה עם טונה במים או סלמון מאושן פרוסה או אנשובי עם ביצה או גבינה וירקות לילה- מעדן סויה קל אם יש לי צורך במתוק אני אוכלת חלבה לייט (100 קל') תודה על תשומת הלב

09/02/2005 | 18:02 | מאת:

יעל שלום במבט כללי התפריט נראה מאוזן למעט חסר בסידן. לגבי הירידה במשקל אי אפשר לדעת מראש כי זה תלוי מה אכלת קודם אך אם קודם אכלת פחות מסודר ויותר שטויות רוב הסיכויים שתרדי יפה עם תפריט כזה. בנוסף מומלץ לעשות פעילות גופנית מתונה (באישור רופא) 3-4 פעמים בשבוע במשך 20-40 דקות. בהצלחה.שרון.

13/02/2005 | 22:14 | מאת: מריוס ויטנר- תזונאי

יעל שלום, יש לי כמה הערות: עליך לאכול יותר מזונות טבעיים ופחות מזונות מעובדים או מבושלים. תוותרי על פרכיות האורז, תפו"א, לחם, אורז, בשר. תאוכלי סלט עלים ירוקים עם אבוקדו ושמן זית, ביצים אורגניות, גבינת קוטג' או לבנה עיזים ודג סלמון טרי מאודה או חי (כמו בסושי). בין הארוחות הרבי באכילת פירות ביחד עם מעט אגוזים לא קלויים. אם את מעוניינת במעקב on-line, כתבי לי באי-מייל.