אבא מבוגר בלי תאבון

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

27/01/2005 | 09:37 | מאת: neomig

שלום רב אבי ירד מאוד במשקלו ומתלונן כי אין לו תאבון. אוכל אוכל רגיל אך מעט. לא רוצה עוגות או שוקולד שבדרך כלל מאוד אהב. לוקח גריאטריק פרמטון וכמוסות סידן בשילוב ויטמין A וD . גובהו 180 ס"מ שקל 62 ק"ג עכשיו ירד משקלו ל58 ק"ג .בן 92. האם ניתן לעודד את תאבונו? אם כן איך? בת זוגו רוצה זריקות ויטמינים - יש דבר כזה? תודה

27/01/2005 | 22:17 | מאת:

שלום רב, חוסר תיאבון בגילו של אביך יכול לנבוע מסיבות רבות ושונות החל ממחות שונות ודרך קושי בבליעה ותחושות דיכאון. יש לגשת לרופא המטפל לבירור הסיבה לחוסר התיאבון. ישנם בשוק העשרות מזון נוזליות מסוגים שונים שלעיתים עוזרות במצבים אלו. מומלץ לפנות לדיאטנית לקבלת יעוץ אישי לאחר בדיקת הרופא. בברכה, אורנה עצמון