אוכל צמחוני בלבד!

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

04/01/2005 | 10:15 | מאת: לימור

אני בת 22 והחלטתי שמהיום אני מפסיקה לאכול כל סוג של בשר או עוף! הבנתי שבעקבות כך עליי ליטול ויטמינים ולאכול נכון כדי לספק לגוף את כל אבות המזון, אך אינני יודעת מה בדיוק? מהם הויטמינם החסרים? ומה עליי לאכול כדי שגופי לא ייחלש?

05/01/2005 | 12:16 | מאת:

לימור שלום בשר ועוף הם מזונות עשירים בברזל, ויטמין B12 ובחלבון. מומלץ לעקוב אחרי רמות ההמוגלובין וה-B12 ע"מ לבדוק שלא מתפתחים חסרים (לדאוג לעשות בדיקות כלליות אחת לשנה למשל). אין טעם להתחיל לקחת סתם תוספות מזון. הברזל הטוב ביותר הוא מהבשר אולם מזונות נוספים המכילים ברזל הם למשל: ביצה, טחינה משומשום מלא וקיטניות. בברכה שרון.