טבעונות

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

24/12/2004 | 10:29 | מאת: יהושע

שלום.. אני בן 38.5 ס"מ158 שוקל כ-46 ק"ג. צמחוני מטעמי מצפון 4 שנים לאחרונה הגעתי לטבעונות (למעט ביצים- לא צורך דברי חלב ומוצרים מעובדים כלל- וברור לא בשר ודגים כלל). החלטה שעושה לי מאוד נעים כאדם. אוכל קטניות ודגנים, אגוזים וירקות. האם אני צריך לאכול מזונות מסוימים יותר? פשתן טחון? יתרונות? וגרעינים ואגוזים למיניהם? כמויות של צריכה? כמה ביום? תודה רבה

26/12/2004 | 18:18 | מאת:

שלום רב, מומלץ להוסיף לתפריט מזונות מסוייה. לבדוק תוספת קלציום בכדורים, כדאי להתייעץ עם רופא, לבצע בדיקות דם לברזל , ןיטמין B12 וחומצה פולית. מומלץ צריכת אגוזים, שקדים כ 20 שקדים ביום. בברכה, ציונה

27/12/2004 | 13:38 | מאת: צביקה

כדי לא להוציא שם רע לטבעונות אני מציע לך לקרוא את ספרו של יצחק בן אורי - תזונת האדם ובריאותו. שם תקבל הדרכה מקיפה בנושא תזונה טבעונית. בנוסף, אתה יכול לפנות ליעוץ תזונתי אישי אצל נטורופט או תזונאי טבעי. בהצלחה

26/12/2004 | 18:18 | מאת:

שלום רב, מומלץ להוסיף לתפריט מזונות מסוייה. לבדוק תוספת קלציום בכדורים, כדאי להתייעץ עם רופא, לבצע בדיקות דם לברזל , ןיטמין B12 וחומצה פולית. מומלץ צריכת אגוזים, שקדים כ 20 שקדים ביום. בברכה, ציונה

26/12/2004 | 18:18 | מאת:

שלום רב, מומלץ להוסיף לתפריט מזונות מסוייה. לבדוק תוספת קלציום בכדורים, כדאי להתייעץ עם רופא, לבצע בדיקות דם לברזל , ןיטמין B12 וחומצה פולית. מומלץ צריכת אגוזים, שקדים כ 20 שקדים ביום. בברכה, ציונה