האם קרע בגידי הכתפיים יכול להגרם עקב מיופתיה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

06/09/2009 | 16:17 | מאת: אבנרי

אני מטופל באופן כרוני בסטרואידים במתן פומי וכן בתרופות שונות וביניהם סטטינים (ליפיטור) להורדת כולסטרול. אני סובל מכאבים כרוניים בשרירי הגוף גם כאשר אינני מתאמץ פיזית. לאחרונה עקב כאבים והגבלות בתנועות הכתפיים בוצע US+צילום והתגלה קרע שלם בגיד כתף ימין וקרע חלקי בגיד כתף שמאל.האם קרע בגיד כתף יכול להגרם עקב מיופתיה שנגרמה כתוצאה משימוש כרוני בתרופות הנ"ל במינון גבוהה? תודה

אין פרטי גיל וכד', אולם שימוש ממושך בסטרואידים עלול לגרום לשינויים וקרעים בגידי הכתף, מעבר לשינויי הגיל/עיסוק וכד'.

22/08/2010 | 01:23 | מאת: אבנרי

תודה על התייחסותך. להלן מידע שביקשת. בן 53 עובד בעבודה משרדית מהנדס בחברת H-T. סובל מאסטמה כרונית מטופלת בסטירואידים שנים רבות. ובנוסף נגרמו מחלות לואי משני לסטירואידים ובינהם ילד- מטופל באקפרס, קרדורל, ליפיטור, קודיובן, וכד'. אני סובל מחולשה וכאבי שרירים כרוניים מזה שנים בהן אני מטופל בתרופות הנ"ל. שאלתי האם הטיפול התרופות הנ"ל יכולות לגרום לקרע בגידי הכתף? אודה לך על הכוונתי למאמר או ספרות רפואית בנושא. הייתי מבקש לדעת כיצד אוכל לקבוע פגישה לייעוץ ולטיפול? האם אתה עובד עם כללית מושלם?. אודה לתשובתך.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית